Hamarosan betölti a 19-et a világ első YouTube videója

Lassan 19 éve annak, hogy Jawed Karim közzétette az első videót a YouTube-on, aminek ugyan nem sok értelme, de tény, hogy ikonikus. 

A YouTube-ot 2005 februárjában alapította három korábbi PayPal-alkalmazott: Steve Chen, Chad Hurley és Jawed Karim. A fiatal alapítóknak nagy szerencséjük volt, ugyanis egy befektető nagy összeggel támogatta meg az ötletüket, és végül a siker sem váratott sokáig magára: a Time magazin a 2006-os év találmányának választotta a videómegosztó honlapot, nem sokkal korábban pedig a Google is felvásárolta potom 1,65 milliárd dollárért. 


Felmerül persze a kérdés, vajon mi volt a legelső videó a platformon, és mivel az internet nem felejt, ez ma is bárki számára megtekinthető. Nos, az első felvételt Jawed Karim töltötte fel 2005 április 24-én, és a Me at the zoo, magyarul Én az állatkertben címet kapta. A 18 másodperces, nem túl jó minőségű videón maga Karim látható, egyébként egy teljesen érdektelen felvételről van szó, ami egészen biztos, hogy ma már a kutyát sem érdekelné. Mivel azonban ez az internet egyik legfontosabb tartalma, mostanra több mint 310 millió megtekintést van rajta. Íme:

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?