iPhone 16: ismét a forma van a középpontban

Újabb kiszivárgott infók érkeztek arról, hogy vajon milyen külalakra számíthatunk az iPhone 16 családnál.

A szivárgás Sonny Dicksontól származik, aki az X-en (korábban Twitter) tette közzé az iPhone 16 széria mind a négy dummy modelljét. Érdemes megjegyezni, hogy mindez egy nappal azután történt, hogy ugyanez a személy a telefonokhoz kapcsolható állítólagos tokokról posztolt. Mindenesetre megtudhatunk néhány információt, például a gombok konfigurációját, elrendezését, a kameradudorok kialakítását és a modellek egymáshoz viszonyított általános méreteit.


iphone 16
Kép: Phone Arena

Először is, a gombok konfigurációja úgy tűnik, összhangban van más infókkal, amelyek közül az egyik egy másik iPhone 16 dummy készülékkészletet és állítólagos CAD rendereket tartalmaz. Bal oldalon három gomb található: két, hangerő-feladatokat ellátó, és felettük egy kisebb Action gomb. Ez az elrendezés arra utal, hogy idén mind a négy modell megkapja az Action gombot, és végleg búcsút inthetünk a némító kapcsolónak. Ha a jobb oldalt nézzük, a bekapcsológombot és egy furcsa, süllyesztett, hosszúkás gombot találunk az eszköz alja felé, ami sok minden lehet. Egyesek szerint a kamera dedikált zárógombja, míg lehet, hogy csak a SIM-tálca, amit azért alakítottak így, hogy a mérnököknek könnyebb legyen a dummy-val bánni.

iphone 16
Kép: Phone Arena

A másik dolog, amit megpróbálhatunk kitalálni a képek alapján, az a telefonok relatív mérete. Úgy tűnik, hogy az iPhone 16 valamivel kisebb, mint a Pro, míg a 16 Pro Max  egy kicsivel nagyobb, mint a 16 Plus, bár ez csak egy rögtönzött összehasonlítás. Végül ott van a kamera sziget, amivel kapcsolatban olybá tűnik, minden pletyka igaz volt. Úgy néz ki, hogy az alapmodell és a 16 Plus teljesen új kameradudorokat kap, az iPhone X ihletésére. Az iPhone 16 Pro és az iPhone 16 Pro Max viszont mondhatni marad a régi, négyzet alakú dizájnnál, de a benne lévő kamerák másként helyezkednek el, kettőt függőlegesen igazítva.

iphone 16
Kép: Phone Arena

 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.

Ezeket olvastad már?