Jöhet az Apple háztartási robotja

Elektromos autónk nem, de háztartási robotunk még lehet az Apple-től. 

Mark Gurman, az Apple-ügyekben rendre jól értesült újságíró szerint az almás cég egy olyan roboton dolgozik, ami képes lenne önállóan közlekedni a lakásban, és különféle teendőket látna el – írja a CNBC. A masináról ezeken felül jóformán semmit sem tudni, annyi viszont szinte biztosra vehető, hogy a robotot mesterséges intelligenciával turbóznák fel. A jelentés szerint továbbá egy olyan asztali eszközön is dolgozik az Apple, ami robotikát használna a kijelző mozgatására.


A hírek szerint az Apple házi robotjainak fejlesztése gyerekcipőben jár, így még egyszer sem biztos, hogy a termékek ténylegesen is kikerülnek a piacra. Az viszont tény, hogy egyre több tech vállalat próbálkozik meg hasonló gépek fejlesztésével, többek közt a Teslának, a Samsungnak és a Dysonnak is vannak erre vonatkozóan tervei. Az Amazonnak pedig már 2022-ben sikerült piacra dobnia Astro névre keresztelt házi robotját (a fenti borítóképen is őt láthatjuk), ami ugyan nem tud se főzni, se takarítani, cserébe viszont figyelmeztet, ha bekapcsolva hagytuk a tűzhelyet, érzékeli a szén-monoxid vagy a füstjelző jelzését, továbbá értesítést küld, ha valaki belépett a házba.

Ami pedig az Apple-t illeti, nemrégiben kiderült, hogy befuccsolt a tech-óriás elektromos autó projektbe, dollármilliárdok és több mint tíz év munkája ment így a kukába.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?