Elektromos bicikli kapott lángra egy londoni vasútállomáson – Videó

A tulajdonos elmondása szerint pár hónapja vette az elektromos biciklit, eddig semmi gond nem volt vele. 

Az e-bike még március 21-én a londoni Sutton kerületben található pályaudvaron okozott tüzet – számolt be nemrég a BBC. A kiérkezett tűzoltók szerint az eset „tragikus következményekkel” is járhatott volna.


Úgy tudni, hogy a kerékpár tulajdonosa négy hónapja vásárolta a járművet egy online piactéren, és mostanáig nem volt probléma vele. „Ez az incidens jól szemlélteti, mennyire fontos, hogy ezeket a termékeket is jó hírű, ismert gyártóktól szerezzük be, hogy ismerjük az előtörténetüket” – mondta  Nigel McLachlan tűzoltótiszt. McLachlan szerint az online piacterekről vásárolt termékek esetében megvan az esély arra, hogy megfelelő akkumulátor és töltő nélkül adják el, ami később akár tűzhöz is vezethet.

A BBC szerint az elektromos kerékpárok és rollerek által okozott tűzesetek egyre súlyosabb problémát jelentenek: a statisztikák szerint idén már legalább 40 tűzeset történt Londonban.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?