Elon Musk szerint a mesterséges intelligencia már jövőre okosabb lehet a legokosabb embernél

Elon Musk szerint már jövőre jöhet az emberi képességeket felülmúló mesterséges intelligencia, hacsak…

A Tesla és a SpaceX főnöke nemrég az X videós platformján beszélgetett Nicolai Tangen norvég üzletemberrel, ahol hogy, hogy nem a mesterséges intelligencia is szóba került. Musk elmondta, hogy ha az általános mesterséges intelligencia (AGI) alatt azt az MI-t értjük, amely a kognitív feladatokkal jobban megbirkózik, mint a legokosabb ember, akkor véleménye szerint ez a technológia már a jövő év végén porondra léphet – írja a The Guardian. Az üzletember ugyanakkor azt is hozzátette, hogy mindez csak akkor valósulhat meg, ha sem chiphiány, sem a növekvő energiaigény nem állja útját a projektnek.


Az üzletember korábban azt is mondta, hogy a szuperintelligencia, amely okosabb, mint az összes ember együttvéve, 2029-ben léphet majd színre.

Musk korábban több alkalommal is beszélt az MI-vel kapcsolatos aggályairól, mondvánmegvan benne a civilizáció kipusztításának esélye„. A milliárdos végül annyira aggódott a mesterséges intelligencia miatt, hogy úgy döntött, fejleszt egy sajátot, így Grok néven saját chatbot szolgáltatást indított közösségi oldalán, az X-en – a chatbotot nem mellesleg az általa alapított xAI nevű startup fejleszti.

Mint nemrégiben kiderült, a Grok második verziójára sem kell már sokat várni, a tervek szerint ugyanis idén májusban véget ér a továbbfejlesztett modell betanítása.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?