Elon Musk mesterséges intelligenciája poénkodott egy jót a kokainfőzésen

Elon Musk elindította Grok nevű chatbotját az X-en (korábbi Twitteren), ami az elmondása szerint még nevettetni is képes. 

Mi is beszámoltunk róla itt, a TechWorld oldalán, hogy a világ egyik leggazdagabb embere úgy döntött, Grok néven saját chatbot szolgáltatást indít az általa birtokolt közösségi oldalon, azaz az X-en. A chatbot egyelőre csak az Egyesült Államokban érhető el, és ott is csak a 16 dollárba kerülő X Premium Plus előfizetők számára. Grok egyébként a világsztárrá avanzsált ChatGPT babérjaira pályázik, és Musk elmondása szerint sok szempontból ez most a legjobb chatbot, ami a világon létezik.


Musk szerint Grok nem csak szimplán intelligens, de szarkasztikus is, és finom humorral válaszol a kérdéseinkre – írja a BBC. A humorérzék egy meglepően összetett dolog – sokáig leprogramozhatatlannak is gondolták -, így viszonylag ritkák az olyan programok, amelyek arra vállalkoznak, hogy nem csak szimplán válaszolnak a kérdéseinkre, de még szellemesek is próbálnak lenni.

A milliárdos nem a levegőbe beszélt, a hétvége folyamán meg is mutatta Grok szarkasztikus humorát, amikor is arra kérte a chatbotot, hogy írja le neki, hogyan készül a kokain. Grok olyan mondatokkal fűszerezte meg az útmutatót, mint a „szerezz egy kémiai diplomát” és „húzz fel egy titkos laboratóriumot egy távoli helyen”. A végén azonban komolyra fordította a szót, és arra kérte a kérdezőjét, hogy inkább ne akarjon kokaint készíteni, mert egy illegális és veszélyes tevékenységről van szó.

 Elon Musk az év elején azt nyilatkozta, hogy azzal a céllal vágott bele egy mesterséges intelligencia fejlesztésébe, hogy egy elfogulatlan és igazságkereső chatbotot hozzon létre, amely „megpróbálja megérteni az univerzum természetét„. 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?