Elromlott az iPhone? Jöhetnek a használt alkatrészek

Az Apple úgy döntött, itt az ideje, hogy egy meghibásodott iPhone használt, de eredeti alkatrésszel is javítható legyen. 

Az Apple végre megkönnyíti a felhasználók számára, hogy használt alkatrészekkel javítsák iPhone-jukat. Egy csütörtöki frissítésben a vállalat bejelentette, hogy idén ősszel a „kiválasztott” modellek tulajdonosai használt, eredeti alkatrészekkel javíthatják készüléküket, miközben a teljes funkcionalitás megmarad. A telefon javításakor az Apple megköveteli a felhasználóktól, hogy végigmenjenek egy alkatrészpárosításnak nevezett folyamaton, amelynek során a készülékük sorozatszámát össze kell egyeztetniük az Apple által forgalmazott új alkatrészével.


iphone 15 pro ujjlenyomat
Fotó: Apple

A „könnyítés” első körben a kijelzőkre, az akkumulátorokra és a kamerákra vonatkozik majd. Az Apple szerint a „jövőbeni” iPhone kiadások támogatni fogják a használt biometrikus érzékelőket, például a Face ID-t vagy a Touch ID-t. Ugyanakkor a vállalat komolyabban foglalkozik a használt iPhone-alkatrészek nyomon követésével is. Bejelentette ugyanis, hogy az Activation Lock funkciót, amely állítólag megakadályozza, hogy a tolvajok az elveszett vagy ellopott készüléket használják, kiterjeszti az iPhone-alkatrészekre is.

„Ha egy javítás alatt álló készülék azt észleli, hogy egy támogatott alkatrészt egy másik készülékből szereztek be, amelynek Activation Lock vagy Lost Mode funkciója be van kapcsolva, akkor az adott alkatrész kalibrálási lehetőségei korlátozva lesznek” – áll az Apple közleményében.

Ha végül használt alkatrésszel lesz javítva a telefon, a készülék ezt az információt az iOS Beállítások alkalmazásának Alkatrészek és szervizelőzmények szakaszában tárolja. Az Apple nem részletezi, hogy mely modellek lesznek támogatottak idén ősszel, de a vállalat a TechCrunchnak elmondta, hogy az iPhone 15 és újabb modellek lesznek azok.

 

 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.

Ezeket olvastad már?