Forró Teslában ragadt egy TikTokker, mert az autó frissített

A TikTokker azért nem szállt ki a 46 °C-ra forrósodott autóból, mert a gyártó szerint frissítés közben nem szabad semmit csinálni.

Brianna Janel TikToker 40 percen keresztül nem szállt ki a tűző napon frissítést végző Tesla Model 3-ból, és nem azért, mert ő már csak ilyen kis bénácska lány, hanem azért, mert a gyártó utasításait követte. A Tesla felhasználói kézikönyve szerint „a jármű funkciói, beleértve egyes biztonsági rendszereket és az ajtók vagy ablakok nyitását vagy zárását, korlátozódhatnak vagy letilthatók, amikor a telepítés folyamatban van, és Ön kárt tehet a járműben”. Janel úgy döntött, hogy figyelembe veszi a Tesla figyelmeztetését, és nem próbálta kinyitni az ajtókat vagy ablakokat a folyamat  során, mert félt, hogy kárt tesz az autóban.


A Tesla Model 3 és Model Y ajtómechanizmusai elektromos működtetésűek, és normál körülmények között belülről egy egyszerű gomb segítségével nyílnak ki az ajtók. Rendelkeznek mechanikus kioldással is de a Tesla óva int a kézi mechanizmus használatától, arra hivatkozva, hogy azt csak akkor szabad használni, ha az autóban nincs áram. A TikTokker elmondta, tisztában volt ezzel a lehetőséggel, de nem akarta megkockáztatni, hogy kárt tegyen az autójában, és bízott abban, hogy ki tud tartani a hőségben.

@brianna__janel

Note to self don’t update your car when you’re in it. #teslatok #tesla

♬ original sound – brianna | 2025 BRIDE

A Tesla potenciálisan veszélyes figyelmeztetéseivel ellentétben a Lucid Motors például megköveteli, hogy minden utas elhagyja a járművet, mielőtt a telepítési folyamat megkezdődik, és a Lucid Air felhasználói kézikönyvében az áll, hogy a tulajdonosok a frissítés során nem tudják majd bezárni vagy kinyitni az ajtókat. Az Air kétperces visszaszámlálást indít, amikor a tulajdonos a frissítés telepítését választja, így elegendő időt kap arra, hogy a frissítés megkezdése előtt kiszálljon. Egy ilyen megoldással a TikTokker sem ragadt volna az autóban.

A Tesla felhasználói kézikönyve kimondja, hogy az autó nem indít szoftverfrissítést, ha a Keep Climate mód, a Dog mód, a Sentry mód vagy a Camp mód be van kapcsolva, de nem írja elő, hogy a járműben ülők hagyják el a járművet a folyamat megkezdése előtt. A Tesla azt is javasolja a tulajdonosoknak, hogy a szoftverfrissítéseket a lehető leghamarabb telepítsék, ami miatt egyes tulajdonosok úgy érezhetik, hogy kötelességük a frissítést veszélyeztetett környezetben kezdeményezni.

 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.

Ezeket olvastad már?