Így viselkedik egy Tesla Model 3 a masszív jégesőben

Ha durva jégeső érkezik, akkor a Tesla Model 3 is ugyanúgy jár, mint egy Dacia Logan. 

Talán emlékszünk még arra, amikor a Cybertruck szélvédőjének ellenállóságát Elon Musk úgy kívánta demonstrálni, hogy hozzávágott egy féltéglát, az üveg pedig úgy viselkedett, ahogy azt tőle el lehetett várni: megsérült. Nos, egy kiadós jégeső hasonló munkát végez, csak nem egy ponton, hanem a jármű teljes egészén. Ezt szemlélteti az a videó is, amit Russ Osborne készített a hónap elején, amikor éppen egy autóúton haladt, és beleszaladt egy durva jégesőbe.


Mint látható, a természeti csapás elég komoly károkat okozott a járműben, de szerencsére személyi sérülés nem történt, viszont a karosszéria és a szélvédők egyaránt megszenvedték a természeti erők tombolását. A tulajdonos a vihar után is készített egy videót, amin jól látszik, hogy milyen pusztítást végeztek az akár teniszlabda nagyságú jégdarabok.

Csak érdekességként említjük, hogy természetesen idehaza is elérhető ez a típus, aminek használt példányaiból az alsópolcos darabokat már „alig” 20 millióért hazavihetjük. Ez leginkább azért fontos adat, mert 2021 végén még az új Tesla Model 3 került ennyibe, ami jól mutatja, hogy milyen formában változott a használt autók piaca. A készlethiány, az orosz-ukrán konfliktus, és még néhány egyéb tényezőnek köszönhetően az új autók csak – az eddigiekhez képest – hosszas várakozás után kerülnek gazdáikhoz. Ennek eredményeként az azonnal hozzáférhető használt modellek ára lényegesen megnőtt.

[sc name=”facebook” ][/sc]

 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.

Ezeket olvastad már?