Az iPhone 16 Pro kamerája véget vethet egy nagyon régen velünk élő jelenségnek

Az iPhone 16 Pro kamerájával kapcsolatos pletyka szerint olyan dolog tűnhet el a fotózásból, videózásból, ami egyébként eddig természetes velejárója volt ezeknek a tevékenységeknek. 

Mindannyian ismerjük azt a jelenséget, amit becsillanásnak nevezünk, és olyankor fordul elő, amikor a forrásból érkező fény közvetlenül éri kamerát, és a benne lévő lencséken ide-oda verődve jellegzetes formában jelennek meg a képen. Nos, amennyiben igaza van a vállalati forrásra hivatkozó yeux1122 nevű felhasználónak, az iPhone 16 Pro és Pro Max esetében nem kell ilyentől tartani (bár olykor a becsillanás kimondottan jót tesz, tehát nem feltétlen beszélünk rossz dologról.


iphone 16 pro
Kép: ShiftDelete

A forrás szerint az Apple egy ALD (Atomic Layer Deposition) nevű technológiát alkalmaz majd az új iPhone-oknál. Ez egy olyan módszer, amellyel hihetetlenül vékony anyagrétegek rakhatók le, atomonként. Kicsit olyan, mintha legókkal építenénk atomi léptékben, így az ALD lehetővé teszi ultravékony rétegek lerakását összetett 3D-s alakzatokra. Az eredeti szöveg gépi fordítását azonban úgy is lehet értelmezni, hogy nem fogja mindkét Pro modell megkapni ezt a fejlesztést, de tekintve, hogy egyelőre pletykáról beszélünk, az sem biztos, hogy egyáltalán az alap felvetés igaz, még ha egyébként tudjuk, hogy csak akkor nem zörög a haraszt, ha nincs vízszintes irányú légmozgás.

 

 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.

Ezeket olvastad már?