Egy jó kütyü rengeteget segíthet a (tavaszi) nagytakarításban

Olyan masinákat mutatunk, amelyek hatékonyabbá, komfortosabbá és gyorsabbá tehetik a házimunkát. Ráadásul még az egészséget is óvhatjuk velük!  Íme a Lauben Handheld Steam Iron 1950BC és a Lauben Stick Vacuum & Mop 3in1 Pet Deluxe 400BC.

A takarítás sajnos az egyik olyan házimunka, amit egyszerűen lehetetlen megúszni. Legalábbis akkor, ha az ember nem akarja koszban, piszokban, egészségtelen körülmények között élni az életét. Egy tisztán tartott ház  vagy lakás remek hatással van a közérzetre, és még a pihenés, relaxálás is jobban esik.

A takarításban óriási segítséget nyújthatnak a különféle elektronikai berendezések, amelyeket kifejezetten az ilyen feladatok elvégzésére terveztek. Egy jól működő, kényelmesen használható és sokoldalú masina igen jó szolgálatot tehet, legyen szó a padló, a szőnyeg, a kárpitok vagy függönyök megtisztításáról egyaránt.


Lauben Stick Vacuum & Mop 3in1 Pet Deluxe 400BC
A Lauben rúdporszívója nagyon sokoldalú.

Most két olyan eszközt mutatunk be, amely e tevékenységek során beválhatnak a tapasztalataink szerint. Mindkettő a Lauben terméke, amely a háztartási és konyhai eszközök fejlesztésére és gyártására szakosodott vállalat. Tehát egy olyan cégről van szó, amelynél ezek a készülékek jelentik a kizárólagos fókuszt, és nem csak egy sokadik kategóriát képeznek a tévék vagy telefonok mellett.

Rúdporszívó – Lauben Stick Vacuum & Mop 3in1 Pet Deluxe 400BC

A rúdporszívók vagy más néven álló porszívók manapság iszonyatosan népszerűek, és a Lauben Stick Vacuum & Mop 3in1 Pet Deluxe 400BC is ezt a családot erősíti. A kialakításából fakadóan jóval kisebb helyet foglal, mint hagyományos társai, ami a mai ingatlanárak mellett bizony nem utolsó szempont. A működéshez szükséges energiát akkumulátorról kapja, tehát nem kell használat közben a kábeleket kerülgetni.

Valamint természetesen ennek köszönhetően akár az autó is kitakarítható a segítségével. Már csak azért is, mert moduláris felépítésű, azaz a hosszabbító cső egyszerűen eltávolítható róla, és így akár kéziporszívóként is bevethető.

Felmosáskor – a hasonló kategóriájú eszközöktől eltérően – elektromos forgó kefék gondoskodnak a gyors és tiszta végeredményről, így sokkal hatékonyabb a tisztítás.

Lauben Stick Vacuum & Mop 3in1 Pet Deluxe 400BC
Padlóápoló funkciója is van.

A már említett cső ráadásul flexibilis, hiszen egy csuklós modulnak köszönhetően egyszerűen behajlítható. Ennek köszönhetően pedig kényelmesen be lehet vele nyúlni a bútorok, az ágy és a kanapé alá is. A dobozában többféle fej is megtalálható, és ezek között akad olyan motoros kefe is, amelyről a LED sem hiányzik. A modell szívóereje 30 kPA, azaz kiemelkedően nagy, és ebből fakadóan az állatszőrökkel is megbirkózik. Ez pedig fontos infó lehet a kutya, cica vagy házinyuszi tulajdonosok számára.

Okos a porszívó

Érdekessége, hogy a beépített szenzorai képesek felismerni a felületet és szennyezettség mértékét. Az elektronika pedig ezen információk birtokában automatikusan állítja be a teljesítményt, de ez akár manuálisan is módosítható. A modell fogása kényelmes, a súlya nem vészes, csupán másfél kilogramm. Szerintünk a fekete színválasztás telitalálat, mert ez a dizájn maximálisan időtálló. Az ilyen eszközöknél kritikus pont az akkumulátor kapacitása, de itt ezzel nincs gond, hiszen az üzemidő eléri a 35 percet. Ennyi idő alatt pedig akár egy nagyobb ingatlan is kitakarítható. A kezelése pofonegyszerű, a portartály kapacitása megfelelő, és mivel ez egyszerűen eltávolítható, ezért a tisztítása is gyerekjáték. Itt érdemes megemlíteni azt is, hogy a mai trendeknek megfelelően egy rém hatékony, HEPA szűrőrendszerrel szerelték fel, amely szintén egyszerűen kipucolható.

A Lauben Stick Vacuum & Mop 3in1 Pet Deluxe 400BC akciós fogyasztói ára 75 999 forint, ami ahhoz képest, hogy mit tud, mennyire sokoldalú és hogyan használható, teljesen korrekt összeg!

Kézi gőzölő (nem csak) kárpitra – Lauben Handheld Steam Iron 1950BC

A bútorok szövetborításáról sokszor hajlamosak vagyunk megfeledkezni, pedig nem kellene, hiszen olykor ezekre is ráfér a tisztítás és fertőtlenítés. Az tény, hogy ez nem tűnik egyszerű feladatnak, pedig az igazság az, hogy már léteznek olyan készülékek, amelyekkel ez is gyorsan és hatékonyan elvégezhető.

Ilyen például a Lauben Handheld Steam Iron 1950BC fantázianevű ketyere, amely erre kiválóan alkalmas. Ez ugyanis nem más, mint egy kézi gőzölő, amely forró levegő segítségével teszi lehetővé a különféle, textíliák szövetek kezelését. Ennek hatására az anyag felfrissül, és mivel jár hozzá egy kefefej, ezért a különféle szennyeződéseket képes kíméletesen „kimasszírozni” belőle. Ráadásul még az esetlegesen benne található kórokozókat, allergéneket is likvidálja. Az pedig a hab a tortán, hogy még az anyagba ívódott kellemetlen szagokat is eltávolítja.

Három méteres kábellel rendelkezik, ami nagy könnyebbséget jelenthet, hiszen a legtöbb hasonló modelltől eltérően nincs szükség arra, hogy közvetlenül a konnektor közelébe cipelje a felhasználó a bútorokat. Valamint ennek hála akár egy autóhoz is viszonylag egyszerűen le lehet vinni, hogy annak az üléseit is kipucolja az ember. Ami remek, hogy megkapta az úgynevezett Fastheat technológiát, amelynek köszönhetően a kerámia felület pillanatok alatt átforrósodik, így a bekapcsolást követően gyakorlatilag azonnal „bevetésre kész”.

Ruhákra is

Aki azt gondolná, hogy ez a masina arra is alkalmas lehet, hogy a ruhákat vagy függönyöket is átgőzölje vele, az nem téved. A Lauben Handheld Steam Iron 1950BC ugyanis tökéletesen alkalmas arra, hogy akár a hagyományos vasalót is kiváltsa. Az egy dolog, hogy a hegyesen végződő vasalófelületnek köszönhetően a nehezen hozzáférhető helyekre, például a gombok közé is eljut, de még vízszintesen és függőlegesen is kényelmesen használható.

Lauben Handheld Steam Iron 1950BC
A ruhákat is könnyedén kisimítja a Lauben Handheld Steam Iron 1950BC.

A már említett kompakt kialakításnak hála pedig kevés helyet foglal, és így akár egy bőröndbe is be lehet pakolni. Ebből fakadóan pedig kifejezetten hasznos lehet azok számára, akik sokat utaznak. A kezelését nem bonyolították túl, elrontani nem lehet semmit, az is azonnal tudja használni, aki idegenül mozog a technológiai eszközök univerzumában.

Ahhoz képest pedig, hogy a Lauben Handheld Steam Iron 1950BC mennyire sokoldalú, és milyen életrevaló készülék, nem is drága. A cégtől kapott információk értelmében az ajánlott fogyasztói ára 19990 forint. Tehát nem egy luxustermék, hanem egy olyan masina, amit gyakorlatilag bárki megvehet.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ford

Ford

24 éve foglalkozik tech-újságírással a kedvenc területe az audió-videó, az okosotthon és a mobiltechnológia.

Ezeket olvastad már?