SETI: nulla a valószínűsége annak, hogy egyedül vagyunk az univerzumban

Az amerikai SETI intézet kutatói a földönkívüli élet megtalálásával és megértésével foglalkoznak. 

A SETI elnök-vezérigazgatója, Bill Diamond a Space-nek adott interjújában beszélt arról, hogy egyelőre nem találtak bizonyítékot idegen technológiák létezésére. „Nincs hiteles bizonyítékunk, amely idegen technológia jelenlétét jelezné az űrben. És soha nem is volt. Az az elképzelés pedig, hogy a kormány bármi ilyesmit titkolna, teljesen abszurd. Értelme sem lenne ” – mondta Diamond.


Az intézet vezetője ugyanakkor azt is mondta, hogy nulla a valószínűsége annak, hogy egyedül vagyunk az univerzumban. Diamond szerint számtalan, a Földhöz hasonló, termékeny talajú bolygó lehet a világegyetemben. „Csak a galaxisunkban több tízmilliárd potenciálisan lakható világ létezhet. Tehát gyakorlatilag nulla a statisztikai valószínűsége annak, hogy egyedül vagyunk az Univerzumban. Biztosan van élet a Földön túl!

A Pentagon még 2022-ben jelentette be az Anomáliákkal Foglalkozó Hivatal létrehozását, amelynek célja a légkörben előforduló megmagyarázhatatlan jelenségek vizsgálata. A hivatal nemrégiben kiadott egy 63 oldalas jelentést, amelyben azt taglalja, hogy az amerikai kormány semmiféle hiteles bizonyítékot nem talált földönkívüli technológiára, és az esetek nagy részében csupán arról volt szó, hogy tévesen azonosítottak hétköznapi tárgyakat vagy jelenségeket. Az amerikai védelmi minisztérium szakértői az 1945 és 2023 közötti ufóészleléseket vizsgálták át töviről hegyire.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?