Olyat tud a Huawei Pura 70 Ultra, amit az iPhone nem

Nem ez az első olyan eset, amikor a Huawei másodjára előzi be az iPhone-t, ezúttal a Pura 70 Ultra képében.

2022. szeptember 7-én a Huawei volt az első, aki valóban műholdas kapcsolatot kínált okostelefonon. Tette mindezt a Mate 50 és a Mate 50 Pro mobiljaival, méghozzá néhány órával azelőtt, hogy az Apple az iPhone 14 szériával bemutatta a műholdas vészhelyzeti SOS-t. Most pedig itt a Pura 70 Ultra, a következő zászlóshajó, ami újfent beelőzi az almások termékét, és most is műholdas témakörben. A lényeg, hogy immár képeket is lehet küldeni ilyen segítséggel, ha éppen nincs lehetőség mobilnettel, erre pedig jelenleg egyetlen másik telefon sem képes.


A Pura 70 Ultra műholdas képmegosztás mellett a felhasználók műholdas hívásokat kezdeményezhetnek és SMS-üzeneteket küldhetnek. Mindezeket a műhold-alapú képességeket olyan funkcióként reklámozzák, amelyeket vészhelyzetben lehet használni, amikor nincs elérhető mobiljel. A műholdon keresztül történő fényképmegosztáshoz a kép küldőjének és a kép címzettjének is telepítenie kell a Changlian alkalmazást a telefonjára. Az alkalmazás telepítése nélkül a címzett csak egy szöveges üzenetet kap, a küldött képet nem.

pura 70 ultra
A felső képen látható, hogy a műholdas képküldés erős felbontáscsökkentéssel jár. Fotó: Phone Arena

A műholdon keresztül történő képküldéshez rendelkezésre álló sávszélesség korlátozott. Ennek eredményeképpen a képfájlok erősen tömörítettek, ami a képek torz vagy elmosódott megjelenéséhez vezet. Ez az egyik oka annak, hogy a felhasználóknak azt mondják, ez a funkció csak vészhelyzetben használható. Az egyik lehetséges forgatókönyv szerint egy ismeretlen helyen, vészhelyzetben lévő felhasználó olyan fényképet küld, amely megmutatja, hová kell segítséget küldeni.

 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.

Ezeket olvastad már?