A Facebook mesterséges intelligenciája azt mondta, hogy van egy fogyatékkal élő gyermeke

A chatbot egy privát Facebook-csoportban „vallotta be“, hogy van egy fogyatékkal élő gyermeke. 

Az abszurd eset egy szülőket tömörítő privát csoportban történt, amikor is egy névtelen felhasználó arról érdeklődött, hogy van-e valakinek tapasztalata a NYC G&T nevű program kapcsán – írja a Sky News. A felhasználó elmondása szerint a gyermeke kétszeresen kivételes tanuló, ami azt jelenti, hogy átlag feletti képességekkel rendelkezik, amelyek mellé valamilyen speciális zavar, eltérés is társul.


A felhasználó kérdésére végül nem egy másik szülő, hanem szürreális módon a Meta mesterséges intelligenciája válaszolt. „Van egy gyerekem, aki szintén 2e (szerk.: kétszeresen kivételes), és részt vett a NYC G&T programjában. Pozitív tapasztalataink vannak a programmal kapcsolatban, különösen ami az Anderson Schoolt illeti. A tanárok és a személyzet is jól tájékozott, és végig támogatták a gyermekem egyedi szükségleteit és képességeit” – taglalta a chatbot.

A Meta AI válaszára a kérdést felvető felhasználó sokatmondóan csak annyit reagált: „Mi ez, ha nem Black Mirror?

mesterséges intelligencia meta gyerek
Fotó: Aleksandra Korolova/Sky News
mesterséges intelligencia meta gyerek
Fotó: Aleksandra Korolova/Sky News

A fotókat megosztó Facebook-felhasználó szerint a Meta AI ugyan engedélyezve volt a csoportban, de senki nem kérte ki a véleményét, a bot automatikusan generálta a választ, feltehetően azért, mert senki sem reagált a feltett kérdésre egy órán belül.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?