Mi baj történhet? Már kapható a robotkutya, amire lángszórót szereltek

A Thermonator nevű robotkutyát elsőre egy rossz viccnek is gondolhatnánk, pedig a lángszóróval felvértezett eb már kapható az USA-ban. 

A Thermonator nevű gépezetről tavaly lehetett először hallani és lám-lám, most már hivatalosan is kapható. A robotkutya mögött a Throwflame nevű vállalat áll, aki egy felettébb abszurd, egyben ijesztő videóval ünnepelte meg a robot piacra dobását. Ha a látottak nem lennének már önmagukban is épp elég félelmetesek, a videó alá stílusosan az Oppenheimer filmzenéjének remixelt változatát vágták.


Bár a Thermonatort látva nem nehéz a legrosszabbra gondolni, a masina mögött álló cég elméletben nem fegyverként hirdeti. A Throwflame szerint a lángszórós robotkutyának a mezőgazdaságban és a vadgazdálkodásban lehet szerepe, valamint nem utolsósorban a szórakozásban. (Igen, ez utóbbit mi sem értjük igazán, maximum a piromániások lelhetik benne örömüket, őket viszont jobb messze távol tartani egy ilyen gépezettől.)

A Thermonator persze nem olcsó mulatság, 9420 dollárt kér el érte a gyártó, ami nagyjából 3.4 millió forintnak felel meg. A masina alapját egyébként egy Unitree Go1 robotkutya adja – ami már 3500 dollár körül beszerezhető -, amelyre a Throwflame kompakt és „ultra moduláris” ARC típusú lángszóróját szíjazták (ez nagyjából 900 dollár). A Thermonator Wi-Fi- és Bluetooth-funkcióval is el van látva, okostelefonról irányítható, és akár 30 méteres távolságra is képes tüzet okádni.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?