Dyson Airstrait – a hajformázás csodája

Járt már nálunk egy pár termék a Dyson laborjából és az az igazság, hogy nem nagyon volt köztük olyan, amelyik nem varázsolt el bennünket teljesen. A Dyson a Supersonic hajszárító az Airwrap hajformázó legalább olyan magasra tette a lécet, mint a cég porszívói. Ezért talán nem is meglepő, hogy elég nagy izgalommal vártuk már, hogy kipróbálhassuk a legújabb masinát, az Airstrait nevű csodát.

Ez a termék egy érdekes házasság eredménye, mert egy hajszárítót ötvöztek benne a Dyson mérnökei egy hajvasalóval, így a hajat nedvesből szárazra varázsolja, miközben egyidejűleg kiegyenesíti. Ez rövidebb formázási időt jelent, anélkül, hogy forró lemezeket használnánk, amelyek hőkárosodást okozhatnak a hajunkon.

Külső, tulajdonságok

A Dyson Airstrait a hajformázók Bugattija. Ezt nem csak a tudása (és az ára) mutatja, de a kivitelezésének minősége is. Ezt a készüléket nem fogjuk eldugni egy fiókban, hanem mindegy véletlenül mindig kint hagyjuk majd a fürdőszobapulton, hadd sárguljanak a vendégek, ha meglátják! Kékes háza a rosegold „kilépőélekkel” valami eszement menőn néz ki még akkor is, ha az ember első ránézésre nem is tudná, hogy mi is ez a készülék. Az alján található praktikus gomb segítségével pedig összezárhatjuk őket a könnyű tárolás érdekében.


Dyson Airstrait
Úgy néz ki, mint valami menő szónikus fésű.

Ezek a fent említett „kilépőélek” egyébként diffúzorok, amelyek úgy működnek, hogy a levegőt a hajra áramoltatják, és megakadályozzák az irritáló forró érzést, ami eddig a hajformás állandó velejárója volt. A masszív, vaskos egyenesítőn nagyon jó fogás esik, egy átlagos női kéz számára pont tökéletes a mérete.

A beállításokat öt minőségi gomb segítségével végezhetjük el, melyek határozott kattanással jelzik, hogy vették az adást, miközben az LCD kijelző megerősíti a választást. Számos szárítási és egyengetési lehetőség van, de ezeket könnyű kitanulni. Nagyon jó ötlet az automatikus szünet funkció is, amely leállítja a gépet, ha három másodpercnél hosszabb ideig nem mozdul.

Hogyan működik?

Az Airstrait fogantyújába épített Hyperdymium-motor 106 000 fordulat/perc sebességgel pörög. Ez másodpercenként majdnem tizenkét liter levegőt pumpál át a gépen, és akár 3,5 kPa légnyomást is generál. A hajegyengető karjai mentén található két 1,5 mm-es nyílás ezt követően felgyorsítja ezt a légáramlást, és két nagy sebességű, lefelé irányuló légsugárzót hoz létre. Ezek 45 fokos szögben hagyják el a készüléket, egyetlen fókuszált fúvókasugarat alkotva, amely elegendő erővel rendelkezik a haj kiegyenesítéséhez, miközben szárítja azt. A szuper szabályozott légáramlás biztosítja az egyenes frizurákhoz kívánt sima és fényes végeredményt.

Dyson Airstrait
Itt jön ki a levegő.
A Dyson megszokott intelligens hőszabályozó funkciója itt is visszatér. Termisztorok segítségével másodpercenként 30-szor méri a légáramlás hőmérsékletét; egy mikroprocesszor ezután szabályozza a fűtőelemet, hogy a légáramlás ne lépje túl a kívánt hőmérsékletet. Ez megakadályozza a hőkárosodást, és megóvja a haj természetes fényét.

Teljesítmény

Az Airstrait használata kellemes és intuitív élmény. Előre beállított nedves és száraz formázási módokkal rendelkezik, valamint egy hűvös móddal a frizura beállításához. A nedves üzemmódban 80°C, 110°C és 140°C között változtathatjuk a hőmérsékletet. A vékonyszálú vagy sérült hajúak az alacsonyabb hőfokot fogják értékelni, a vastag, nehezebben kezelhető hajúak viszont odacsaphatnak 140 fokkal és engedelmességre kényszeríthetik így a rakoncátlan fürtöket is.

Dyson Airstrait
Jobban kíméli a hajat, mint egy sima hajvasaló.

Száraz üzemmódban az Airstrait hajegyenesítőként működik – csak forró lemezek helyett levegőt használ. Itt 120°C vagy 140°C közt választhatunk és mindezt alacsony vagy magas légáramlással kísérhetjük.

Dyson Airstrait – Összegzés

Az Airstrait tagadhatatlanul egy prémium termék, de még mindig olcsóbb, mintha a cég Supersonic hajszárítóját és a Coralle hajkiegyenesítőjét is megvennénk. Márpedig az Airstrait mindkét termék feladatát képes maradéktalanul ellátni, így elmondhatjuk, hogy ha valaki hajlandó 200 000 forintos magasságig elmenni egy otthoni hajformázó készülékért, akkor ennél jobban nemigen költhetné el a pénzét.

 • Dizájn
  (5)
 • Használhatóság
  (5)
 • Teljesítmény
  (5)
 • Ár/érték arány
  (4.5)
4.9

Összegzés

A Dyson Airstrait arra mindenképpen jó, hogy vele megint megmutatta a Dyson, hogy egy másik univerzumban létezik, mint a többi hajformázó gyártója. Ez a készülék évekkel előzi meg a korát és mi mindenképpen ajánljuk mindenkinek, aki megteheti, hogy megvegye.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Ezeket olvastad már?