Dyson Airwrap: Hajformázás roncsolás nélkül

Kipróbáltuk az elit ligás, sokoldalú hajszobrász eszközt. Megéri megvenni? Kinél válhat be? Dyson Airwrap Complete Long vélemény.

Dyson Airwrap
Dyson Airwrap Complete Long

A Dyson alapvetően a porszívóiról vált ismertté, de a cég egy ideje már egy csomó minden más olyan termékkel is foglalkozik, ahol a levegő központi szerepet kap. Ebből fakadóan vannak hajszárítók, ventilátorok, légtisztítók és hajformázók is a kínálatukban. Ez utóbbi kategória tagja az Airwrap, amely egyértelműen egy felső kategóriás modell. Utánajártunk, hogy milyen extrákat kínál, és hogy megéri-e megvenni.


Nincs hő, nincs sírás

A Dyson Airwrap legnagyobb előnye a legtöbb hasonló feladatra szánt riválisával szemben, hogy nem extrém hőmérsékletet használ. Ehelyett az úgynevezett Coanda-effektusra építenek, amely egy áramlástani fizikai jelenség. Ennek lényege, hogy a környezetéhez képest lényegesen nagyobb sebességű gáz- vagy folyadéksugár követi a közeli felületet, szinte hozzátapadva ahhoz.

Dyson Airwrap

Az angol cég multifunkciós hajformázójánál egy körkörös légörvényt teremtenek meg a Coanda-effektus segítségével a termék körül, amely vonzza, felcsavarja és így akár göndöríteni is képes a hajszálakat. A legjobb, hogy ez TÉNYLEG MŰKÖDIK a valóságban is. Legalábbis erre jutottunk a tesztelés során, hiszen egyáltalán nem melegedett át a haj.

Dyson Airwrap
Fejlett hőmérséklet szabályozzással látták el

Ez annak is köszönhető, hogy a terméket ellátták egy fejlett hőmérséklet szabályozó rendszerrel. Ez másodpercenként több, mint negyvenszer méri meg a légáram hőmérsékletét, és úgy szabályozza a fűtőegységet, hogy a hőmérséklet mindig 150 °C alatt maradjon.

Bitang teljesítmény

Joggal merülhet fel bárkiben a kérdés, hogy ha ez ilyen egyszerű, akkor miért szerencsétlenkednek a konkurensek a hajat megsütő megoldásokkal. Nos, a válasz, hogy „Nem, ez nem ilyen egyszerű!”. A megfelelően nagy sebességű légsugárhoz ugyanis extrémen nagy teljesítményű, de kis helyet foglaló, könnyű, energiahatékony és kevés hőt termelő motorra van szükség. Ennek kifejlesztése és előállítása viszont óriási kihívás. A Dyson mérnökeinek azonban sikerült megugrani ezt: a Dyson V9 digitális motor 13 turbinalapátja akár 110000 fordulatra is képes precenként 3,2kPa nyomást létrehozva. Ez elegendő a Coanda-hatáshoz szükséges légnyomás biztosításához.

Sokoldalú

Ez jól hangzik, de a népeket nyilván az érdekli igazán, hogy mire jó egy ilyen masina. Nos, a Dyson Airwrap kifejezetten sokoldoldalú, köszönhetően annak, hogy a dobozában egy csomó kiegészítő, kefe, toldalék megtalálható. Ezek segítségével a felhasználók tényleg egészen szabadon alakíthatják frizurájukat. Teremthetőek klasszikus hullámok, tengerparti hullámok, dús fürtök akár igen vékony hajszálakból is, vagy sima frizura göndör hajból.Dyson teszt

A gyakorlati próba során fehéren-feketén bebizonyosodott, hogy az említett kiegészítők cseréje pofonegyszerű, és ez senki számára nem okozhat problémát.

Dizájn

Ha már itt tartunk, akkor meg kell említeni a dizájnt is: A termék többféle színváltozatban elérhető, nálunk a kék-réz verzió volt, ami marhajól néz ki. A fogása kényelmes, a súlya nem vészes, ami azért egy ilyen masinánál kiemelt jelentőséggel bír.

Dyson teszt

Ár

Ez egy abszolút über prémium kategóriás termék, és ez az árán is érződik. 265 000 forintot kérnek el az általunk kipróbált Dyson Airwrap Complete Long multifunkciós hajformázóért. Ezzel a legdrágább ilyen típusú eszközök közé tartozik, de szerintünk megéri az árát, mert tényleg egy közel hibátlan darab. De pont a magas összeg miatt azért mindenkinek nem való egyszerűen.

Kinek ajánljuk – Dyson Airwrap Complete Long

– Szeret foglalkozni a hajával
– Fontos a kíméletes hajápolás
– Szeret kísérletezni frizurákkal
– Egy abszolút felső kategóriás modellt szeretne

Kinek nem ajánljuk – Dyson Airwrap Complete Long

– Nem tud vagy akar sokat áldozni egy ilyen termékre

Még több információ a Dyson Airwrap Complete Long multifunkciós hajformázóról a hivatalos weboldalon

  • Dizájn
    (5)
  • Teljesítmény
    (5)
  • Kényelem
    (5)
  • Sokoldalúság
    (5)
  • Biztonság
    (5)
  • Ár/érték arány
    (4)
  • Ár/érték arány
4.1

Összegzés

A Dyson Airwrap Complete Long jelenleg a világ talán legjobb, legmegbízhatóbb és legfelhasználóbarátabb multifunkciós hajformázója.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of Ninja

Ninja

Igazi techninja, aki mindenhez is ért. De leginkább a tévék piacán van otthon, az ország egyik legjobban felkészült tévétesztelőjét tisztelhetjük benne.

Ezeket olvastad már?