Krízismenedzsment és vezetéspszichológia vezetőknek – workshop

A TechWorld Akadémia Krízismenedzsment és vezetéspszichológia workshopot szervez.

A vezetés jövője: együtt élni a válságokkal (Krízismenedzsment és vezetéspszichológia)– Workshop

A workshop célja, hogy jelenlegi, gyakorló vezetőknek vagy a jövő vezetőinek alapos felkészülést adjon a vezetést érintő, válsággal kapcsolatos tudnivalókról. Az ismeretek azonnal felhasználhatóak lesznek napjaink krízismenedzsmentjében, illetve a közeljövő várható gazdasági válságaiban.

Krízismenedzsment és vezetéspszichológia
Krízismenedzsment és vezetéspszichológia

A felkészületlenség a kudarc záloga (Benjamin Franklin)

Esélyes, hogy közeli jövő recessziói között mélyebb is lehet, mint a 2008-as krízis – és senki nem élvez majd védettséget.


Szakértők azt mondják, hogy ha majd túl leszünk ezen a válságon, belátható távon belül új- és új krízisekkel kell szembenézni egy vállalkozásban.

A vállalati válságkezelési felkészültség immár több, mint lehetőség: a jövőben versenyelőny lesz. A válság mindig az emberekről – és a vezetésről szól — és ez így is marad!

A válság mindig az emberekről szól

Az emberek sokkal frusztráltabbak, dühösebbek, érzelmileg nagyon magas szinten rezonálnak, nagyon mély bevonódással reagálnak a körülöttük lévő dolgokra, eseményekre. A vezetők érzelmi bevonódási szintje ugyancsak nagyon magas – ennek a kezelésére ugyancsak fel kell készülni!

A krízisre és az abban való működésre minden kollégát fel kell készíteni. Ki legyen a felelős – és miért vállaljon felelősséget a vezető?

A válság mindig a vezetőről szól

Nagy kérdés, hogy milyen szerepe van a vezetőnek a válságban? Karmesteri, diktátori vagy sokkal inkább tanítói? Legyen empatikus és nyitott személyiség vagy inkább célorientált és befolyásolhatatlan? És egyáltalán létezik-e recept az eredményes vezetői magatartásra a folyamatosan változó (turbulens) gazdasági környezetben?

A válságkezelés igazi vezetői feladat – és minden típusú válságra fel lehet készülni.

A nehéz gazdasági helyzetért sokan az üzleti vezetőket hibáztatják. Előkerülnek a kérdések:

–              elég felkészültek-e az üzleti vezetők?

–              szakmailag eléggé képben vannak-e?

–              emberileg, erkölcsileg mi a helyzet velük?

A válasz alapja a felkészülés! Az előrelátó vállalatok és vezetőik nem csak kezelik a kialakult válságot, de preventív szemlélettel beazonosítanak minden lehetséges krízispontot is, hogy baj esetén megfelelően működjön majd a krízismenedzsment.

Krízismenedzsment és vezetéspszichológia vezetőknek – workshop tematika vázlat

Workshopunkon végigvesszük a vezetés, a menedzsment területén az utóbbi időben lezajlott, válságkezelést érintő változásokat. Átfogó ismereteket adunk a közelmúlt válságairól, az arra tett válságkezelési intézkedésekről és a krízismenedzsment lépések hatásaikról. Megvizsgáljuk a szervezet legkritikusabb, válságok által leginkább érintett tényezőit és a rájuk vonatkozó krízismenedzsment döntéseket.

Workshopunk keretében megismerheti a krízismenedzsmentet, válságlélektant és a vezetésben történő gyakorlati használatát.

Tedd fel előre kérdéseidet és kérd most tervezett tematikánkat!

A kérésre elküldendő tematika, kérdés, kapcsolat: Fodor Zoltán, szakmai igazgató, telefonszám: (70) 266 77 67

***

Időpont: 2024. július 25., csütörtök, 9.00 – 13.00 h (amennyiben nem alkalmas az időpont, úgy kérem, hogy jelezd, kérdezz rá a következő tanfolyamindulásra! Fodor Zoltán, (70) 266 77 67)

Helyszín: Rubin Konferencia Hotel, 1118 Budapest, Dayka Gábor u. 3

Részvételi díj: HUF 89.000,- + áfa/fő – early bird jelentkezés: HUF 59.000 + áfa/fő – 2024. május 31-ig.

 – Jelentkezz MOST a csak nálunk elérhető TrendLAB Magazinért, amelyben megismerkedhet a közelebbi és távolabbi jövőt meghatározó trendekkel, megatrendekkel. (IGÉNYELJEN MAGAZIN MINTÁT, akár szakmai cikkének, bemutatkozásának megjelentetéséhez is!)

Korai jelentkező kedvezmény: 2024. május 31-ig: HUF 59.000,- + áfa/fő

További egyedi kedvezményről (több személy együttes jelentkezése, felsőoktatási hallgató, közszolgálat…) vagy részletfizetés kapcsán kérjük, hogy érdeklődj Fodor Zoltán, szakmai igazgatótól, telefonszám: (70) 266 77 67.

Kinek lehet hasznos?

Menedzsment:

Frissen kinevezett vezetőknek, vagy fiatal, még kevesebb munkatapasztalattal rendelkező vezetőknek, és olyan, már gyakorló olyan vezetőknek, akik pár éve már vezetői pozícióban vannak, viszont az ehhez szükséges készségekben szeretnének fejlődni, tudatosabban működni.

Egyéb területekről várjuk:

HR, Ügyfélkapcsolati-ügyfélszolgálati területnek, értékesítésnek, marketingnek.

Tanácsadóknak, belső trénereknek, felsővezetőknek, cégvezetőknek.

Amire számíthat:

– Előadások a krízismenedzsmentről, válságok pszichológiájáról, a vezető szerepéről és a vezetői válság-lélektanról a vállalati válságkezelésben

– Felteheted személyes kérdéseit, melyekre személyes válaszokat kap

– TrendLAB szakmai magazin, amely kiemelten foglalkozik a krízismenedzsmenttel, vezetési tanácsadókkal, cégekkel, illetve napjainkat, a közelebbi jövőt meghatározó “Feltörekvő” technológiákkal

A TechWorld Akadémia folyamatosan bővíti képzéseit, kérlek, jelezd érdeklődésedet! (kép: Pexels)

 

Fodor Zoltán

szakmai igazgató

fodor@techworld.hu

06 (70) 266 77 67

 

Ez FONTOS! Az innováció nem más, mint a jövőre való felkészülés – egy válságos környezetben a krízismenedzsment az innováció része!

A válságkezelési felkészültség mint a jövő versenyelőnye

További kapcsolódó TechWorld cikkek

A TechWorld Akadémia képzései

Két tanfolyammal indul a TechWorld Akadémia

Pénzügy nem pénzügyeseknek – Új tanfolyam a TechWorld Akadémián

TechWorld Akadémia: Krízismenedzsment tanfolyam indul áprilisban

TechWorld Akadémia: folyamatosan bővülő képzések

Még több olvasnivaló üzletfejlesztés és üzleti innováció témában

Foodora üzletfejlesztés – Repülnek a svéd húsgombócok

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ludwig Federmeyer

Ludwig Federmeyer

"Minden kapcsolat." Szakmai vezető, innovációs szakértő, consigliere, 10+ éves tapasztalat üzletfejlesztés, illetve tanfolyamok, oktatások, konferenciák, rendezvények, üzleti díj szervezése területén. i7++ Innovációs Audit vezető auditor.

Ezeket olvastad már?