Olyan tévét dob piacra Magyarországon a Samsung, hogy besírsz örömödben

Végre hivatalosan is elkezdik forgalmazni itthon az idei Samsung Micro LED tévét. Megnéztük! Tapsoltunk!

samsung micro LED tv
Samsung Micro LED TV

Régóta várjuk már a Micro LED tévéket, amelyeknél minden egyes képpont mögé egy-egy egyedileg vezérelhető színes LED-et építenek. Ez egy 4K-s készülék esetén több, mint 8 millió darab egyedileg vezérelhető fénykibocsátó diódát jelent, ami brutálisan nagy és igen drága technológiai kihívás.

De sok cég van, aki szerint megéri erre áldozni, hiszen ez a megoldás remek képminőséget eredményezhet, legalábbis elméletileg. Az eljárás legnagyobb támogatója a Samsung, amely iszonyatos energiákat fordít arra, hogy lecsökkentse a LED-ek és ezáltal a tévék méretét, amely jelenleg e módszer legnagyobb rákfenéje.


samsung micro led
A dél-koreai szuperkonszern jobban halad, mint riválisai, amit tökéletesen alátámaszt, hogy idén év elején már több friss modellt bemutattak a vegasi CES tech parádén. Köztük egy 89 hüvelykes változatot, amelyet végre Magyarországon is elkezdenek forgalmazni, legalábbis ezt az információt kaptuk a vállalat magyarországi képviseletétől.

Megnéztük élőben, és konstatáltuk, hogy a látványilág tényleg eszméletlen. A színek gyönyörűek, a kontraszt jobb nem is lehetne, fényesség terén pedig lemos minden más jelenlegi megoldást. A hab a tortán, hogy a gyors mozgások visszaadása is kiváló, szóval nincs nagyon mibe belekötni. Mondjuk biztos jó drága lesz, de majd megkérjük Ronaldót, hogy vegyen nekünk egyet ajándékba.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ninja

Ninja

Igazi techninja, aki mindenhez is ért. De leginkább a tévék piacán van otthon, az ország egyik legjobban felkészült tévétesztelőjét tisztelhetjük benne.

Ezeket olvastad már?