Káosz a köbön: így néz ki az indiai közlekedés egy önvezető autó szemén keresztül

Kevesebb nehéz feladat létezik egy önvezető autó számára, mint túlélni a hírhedten kaotikus indiai közlekedést. 

Egy indiai startup, a Swaayatt Robots arra vállalkozott, hogy kiengedi Bhopal városának nyüzsgő utcáira csúcsmodern kütyükkel felszerelt autóját. Valószínűleg nem árulunk el semmi újat azzal, hogy az indiai közlekedés európai szemmel meglehetősen átláthatatlannak és szervezetlennek tűnik, a szabályok betartása itt kevésbé jellemző, ahogy köztudottan a sávoknak sincs nagy szerepe a helyi közlekedésben.


Ebből kifolyólag egy önvezető autó számára gyakorlatilag lehetetlen feladatnak tűnhet elnavigálni az indiai utakon, mivel sok esetben még jóval szervezettebb körülmények között sem működik tökéletesen ez a fajta technológia. A Swaayatt Robots nevű startupot ez azonban nem tántoríthatta el attól, hogy az általuk fejlesztett önvezető SUV-ot szélnek eresszék az utakon.

Az önvezető jármű előre-hátra billeg, szinte utánozva a körülötte lévő többi autó szabálytalan mozgását, miközben meglehetősen agresszívan halad előre, és nem fél a vészvillogót sem bevetni, ha a szembejövő forgalom útjába téved. Mutatjuk videón is, bár nem tudjuk eldönteni, hogy mindez ámulatba ejtő vagy inkább ijesztő.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?