Eltűnhet a Google-kereső jópofa funkciója

Nem kizárt, hogy hamarosan búcsút inthetünk a Google aranyos AR-állatkáinak. 

A Google mobilos keresőjében még évekkel ezelőtt jelentek meg az első, valós térben előhívható állatmodellek, amelyeket a kiterjesztett valóság és a mobilunk kamerájának segítségével hívhatunk elő. Az AR-funkció ugyan nem egy világmegváltó ötlet, viszont kétségkívül ötletes és jópofa megoldás, amellyel ideig-óráig jól elszórakozhatják magukat a felhasználók.


Nos, a jelek szerint lehet nem sokáig élvezhetjük már az AR-állatkák társaságát, felreppent ugyanis a pletyka, hogy hamarosan eltűnhet a Google-kereső kiterjesztett valóság funkciója. A 9to5Google szerint lecsökkent az előhívható állatok száma, amit a The Verge újságírója is megerősített.  Wes Davis elmondása szerint jelenleg kevesebb állat érhető el a Pixel 6 mobiltelefonján, mint korábban, és ez a szerkesztője Pixel 8 Prója esetében is igaz – iPhone 15 Prón viszont továbbra is számtalan AR-állatot lehet előhívni, többek közt sok millió éve kihalt dinoszauruszokat is. 

Nem kizárt tehát, hogy hamarosan könnyes búcsút kell vennünk a Google állataitól, ami azért sem lenne meglepő, mert az év elején a keresőóriás több száz, az AR-részlegén dolgozó alkalmazottat bocsátott el.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?