Elnapolták a Boeing első emberes űrutazását

Mindössze két órával a kilövés előtt elhalasztották a Boeing első emberes űrrepülését – számolt be a BBC

Butch Wilmore és Suni Williams űrhajósok már a kijelölt helyükön tartózkodtak a Starliner űrkapszula belsejében, amikor problémák adódtak az oxigénszelepnél. A Boeing a közösségi médiában arról ír, hogy leghamarabb pénteken próbálkoznak meg újra a kilövéssel. Az űrhajót a tervek szerint a floridai Kennedy Űrközpontól bocsátják majd fel.


Ahogy korábban is mondtam, a NASA elsődleges prioritása a biztonság. Akkor indulunk, amikor készen állunk” – reagált a halasztásra a NASA-vezére, Bill Nelson a Twitteren.

A Boeing Starliner nevű űrkapszulájának tesztrepülésére az eredeti tervek szerint 2015-ben került volna sor, végül azonban 2019-re halasztották a küldetést, ám az űrhajó ekkor sem tudott rácsatlakozni a Nemzetközi Űrállomásra (ISS). A sikeres dokkolást végül csak 2022-en sikerült abszolválniuk.

A Boeing abban bízik, hogy Elon Musk SpaceX-je mellett a második legfontosabb magáncég lehet, amely képes embereket szállítani az ISS-re.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?