Nem csak mobilokat, de komplett Apple-boltokat is lekoppintottak Kínában

Köztudott, hogy Kínában nagyüzemben nyomják az eredetihez olykor megszólalásig hasonlító hamisított mobilokat (és minden mást is), ám nem csak magukat a készülékeket hamisítják: egykoron teljes Apple-boltokat is lekoppintottak az ázsiai országban. 

Annak ellenére, hogy nem mai hír, annál érdekesebb: a BBC arról írt még 2011-ben, hogy Kunming városában 22 hamis Apple-boltot buktattak le a helyi hatóságok. A lavinát egy amerikai blogger indította el, aki egy olyan boltról számolt be a kínai városban, ami egy az egyben úgy nézett ki, mint egy Apple Store, a bolt azonban nem az Apple tulajdonában állt.


A blogger beszámolója szerint az egészben az volt a legmegdöbbentőbb, hogy a bolt alkalmazottjai azt állították magukról, hogy az Apple-nek dolgoznak. Amint azt a Reuters megjegyzi, ekkoriban az almás cégnek nem volt üzlete a városban, vagyis elég hamar egyértelművé vált, hogy kamu boltról van szó.

Az nem derült ki világosan, hogy az ominózus üzletekben hamis vagy eredeti termékeket forgalmaztak-e, a kínai hatóságok azonban felszólították őket, hogy hagyják abba a logók használatát, mivel a kínai törvények tiltják egy másik cég kinézetének engedély nélküli átvételét.

Hogy vannak-e még hamisított Apple-boltok Kínában, erről a továbbiakban nem esik szó az interneten (angolul legalábbis nem), annyit lehet még tudni, hogy a szóban forgó boltok egy része a lebukás után levette az Apple logót, és a Smart Store feliratot tette a helyére.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?