Kínai kriptobányászokat tilt ki az USA egy rakétabázis közeléből

Kémkedés gyanúja miatt kitiltanak egy kínai tulajdonú kriptobányász-céget az Egyesült Államokból, amely egy rakétabázis közelében tevékenykedik – írja a BBC

A MineOne Partners, ami az USA kormánya szerint többségi kínai tulajdonban van, 120 napot kapott annak az ingatlannak az értékesítésére, ahol a cég kriptobányászati tevékenységet folytat. A kitiltás oka, hogy a szóban forgó terület kevesebb mint egy mérföldre (1.6 kilométer) van az amerikai légierő wyomingi bázisától, ahol interkontinentális ballisztikus rakétákat tárolnak, egy külföldi tulajdonú ingatlan közelsége pedig egy ilyen helyzetben – az amerikai kormány szerint – nemzetbiztonsági szempontból kockázatos lehet.


A MineOne még 2022-ben vásárolta meg a katonai bázishoz közeli földterületet, majd nem sokkal később kriptovaluta bányászati berendezéseket telepített a helyszínre. A bejelentésre nem sokkal azelőtt került sor, hogy Joe Biden kormányzata úgy döntött, drasztikusan megemeli a vámokat számos kínai importra, köztük az elektromos járművekre, az akkukra és a chipekre is.

Közben pedig a TikTok esetleges kitiltása miatt is megy a harc az USA és Kína között, a legutóbbi hírek szerint a TikTok mögött álló kínai cég beperelte az USA-t az új törvény miatt, ami lehetővé teszi, hogy kitiltsák az Egyesült Államokból, amennyiben 12 hónapon belül nem ad túl amerikai leányvállalatán.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?