Még jobb lehet az iPhone 16 Pro látása

Olyan hírek keringenek a világhálón, hogy az iPhone 16 Pro két új kamerát kap.

Az Apple a 2019-es iPhone 11 óta ragaszkodik a 12 megapixeles ultraszéles kamerákhoz az okostelefonjainál. Azt pletykálják, hogy jövőre azonban változások történhetnek a témában, mivel az OvO nevű szivárogtató a kínai Weibo közösségi oldalon azt írta, az iPhone 16 Pro és Pro Max 48 megapixeles ultraszéles kamerákkal lesz felszerelve. Az Apple a jelek szerint a Sony IMX903-as szenzorát fogja használni, amely az IMX633-as szenzort váltja fel.


iphone
Kép: Lux

Tavaly a 15 Pro Max-ban az addigi 12MP-es 3x-os telefotó kamerát egy 12MP-es periszkópos modulra cserélték, 5x optikai zoommal, ami várhatóan az iPhone 16 Pro készülékbe is bekerül. Arra lehet számítani, hogy ugyanolyan lesz, mint a 15 Pro Max teleobjektíves kamerája, amely tetraprizmás kialakítást használ, így többszörösen meghajlítja a fényt, hogy a távoli tárgyakat közelebb hozza. Úgy tudni, ilyen téren nem lesz változás az idei telefonokban sem.

Tekintve, hogy a tavaly debütált Pro Max már most is az egyik legjobb kamerás telefon, várhatóan az új 48 megapixeles ultraszéles kamerával az utód is megtartja ezt a címet. Hogy új készülékeit fotózás-központú telefonokként pozícionálja, az Apple várhatóan egy új Capture gombot rendel hozzájuk. A Pro telefonok nagy valószínűséggel nagyobb és fényesebb képernyőket, valamint egy új A18 Pro chipet is kapnak, amely a TSMC 3 nm-es eljárásán alapul. A modellek új akkumulátor-technológiákat is használhatnak a jobb üzemidő érdekében.

 

 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.

Ezeket olvastad már?