Szédítő közelségből készült lesifotó a Nemzetközi Űrállomásról

A HEO Robotics egyik műholdja csillagászati szempontból közel repült a Nemzetközi Űrállomáshoz (ISS), hogy az alábbi pazar képet elkészíthesse. 

A HEO Robotics egyik szerkezete vette a bátorságot, és 69,09 kilométeres távolságon belülre merészkedett, hogy fotót készíthessen a Föld körül keringő űrállomásról. Az ausztrál székhelyű cég még május 13-án osztotta meg a látványos felvételt az X közösségi oldalon, vagyis az egykori Twitteren. „A nem földi képalkotás biztosítja a legjobb rálátást az űrben keringő tárgyakra. Ezt a képet  egy 69,06 kilométerre lévő műhold készítette az ISS-ről, amint áthalad az Indiai-óceán felett”” – írta a vállalat.


 

Nem ez az első alkalom, hogy a HEO Robotics érzékelőkkel és képalkotó eszközökkel felszerelt műholdjai nagy sebességgel keringő objektumokat örökítenek meg jó minőségben. Februárban az Európai Űrügynökség második földmegfigyelő műholdjáról, az ERS-2-ről lőtt képet a cég egyik űreszköze, tavaly pedig a három modulból álló kínai Tiangong űrállomás építési munkálataiba sikerült betekintést engednie a cégnek.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?