Trump is felment a TikTokra, amit az elnöksége alatt még megpróbált betiltani

Joe Biden után Donald Trump is regisztrált a TikTokra, amit nem kizárt, hogy néhány hónap múlva blokkolni fognak az USA-ban. 

Mi is írtunk róla itt, a TechWorldön, hogy most már hivatalosan is törvény kényszeríti a TikTokot birtokló ByteDancét arra, hogy eladja az Egyesült Államokban működő leányvállalatát, amely az amerikai felhasználók adatait kezeli, ellenkező esetben az alkalmazást ki fogják tiltani az USA-ból. A kínai cég azóta pedig már be is perelte az Egyesült Államok kormányát a törvény miatt, arra hivatkozva, hogy „spekulatív” aggályokat terjesztettek elő az intézkedés igazolására, maga a törvény pedig nem mellesleg alkotmányellenes, mivel súlyosan sérti a szólásszabadságot.


Mindezek fényében pedig némiképp meglepő, hogy idén februárban a jelenlegi amerikai elnök, Joe Biden is csatlakozott a közösségimédia-platformhoz, most pedig a republikánusok friss jelöltje, a korábbi elnök Donald Trump is úgy határozott, hogy a TikTokon a helye – számolt be a Reuters. Az exelnök szombat este tette közzé első videóját a közösségi oldalon, amelyben a rajongókat köszöntette az UFC összecsapásán a New Jersey állambeli Newarkban. Zárójelben megjegyeznénk, hogy a videó alatt a Kid Rock American Bad Ass című száma hallható.

@realdonaldtrump Launching my TikTok at @UFC ♬ original sound – President Donald J Trump

A republikánusok jelenlegi jelöltje 2020-ban, az elnöksége idején többször hangoztatta, hogy be akarja tiltani a TikTokot az USA-ban, idén márciusban pedig még szintén azt mondta, hogy a platform nemzetbiztonsági kockázatot jelent, de azt is hozzátette, hogy a tiltásnak negatív következményei is lennének, például a Facebook megerősödése. A Politico arról ír, hogy Trump ezzel a lépéssel a potenciális szavazók – különösen a fiatalok – megszólítására törekszik a novemberi választások előtt.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?