Az Apple feje nem biztos benne, hogy gátat tudnak szabni az AI marhaságainak

A mesterséges intelligencia javasolt már olyat, hogy a pizzára a sajtot ragasztóval kell rögzíteni, és Tim Cook, az Apple vezérigazgatója nem 100 százalékig biztos benne, hogy az ilyen bakik megszűnjenek. 

Tim Cook egy interjúban azt mondta, még mindig van esély arra, hogy az Apple intelligenciája hamis vagy félrevezető információkat produkáljon. „Azt hiszem, mindent megtettünk, amit tudtunk, beleértve azt is, hogy nagyon mélyen átgondoltuk a technológia felkészültségét azokon a területeken, ahol használjuk” – mondta Cook a The Washington Postnak. „Szóval biztos vagyok benne, hogy nagyon jó minőségű lesz. De őszintén szólva azt mondanám, hogy ez nem éri el a 100 százalékot. Soha nem állítanám, hogy 100 százalékos.”


Az almás cég hétfőn, a Worldwide Developers Conference során mutatta be új Apple Intelligence rendszerét, amely mesterséges intelligencia funkciókat hoz az iPhone, az iPad és a Mac készülékekre. Ezek a funkciók lehetővé teszik majd az e-mail válaszok generálását, egyéni emojik létrehozását, szövegek összegzését és még egy halom mást.

apple
Fotó: Teknoskop

A közelmúltban elég sok példa volt arra, hogy a mesterséges intelligencia miként tévedhet. A múlt hónapban a Google Gemini-alapú mesterséges intelligencia áttekintője azt mondta, hogy ragasztóval tegyünk sajtot a pizzára, vagy a közelmúltban a ChatGPT adott értelmetlen válaszokat, ami lehet mókás, és lehet akár tragikus végeredménnyel járó tévedés is.

Az Apple azt is bejelentette, hogy együttműködik az OpenAI-val, hogy a ChatGPT-t beépítse a Siribe. A hangalapú asszisztens a ChatGPT-hez fog fordulni, ha olyan kérdést kap, amely jobban illik a chatbothoz, de előtte engedélyt fog kérni. A funkció WWDC alatt bemutatott demójában a válasz alján egy olyan mondat volt látható, amely megkérte a felhasználót, hogy ellenőrizze a fontos információkat a tévedések elkerülése végett.

 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.

Ezeket olvastad már?