Elon Musk nagyon szeretné, ha több gyereket csinálnánk

Musk nagyon aggódik amiatt, hogy nem születik elég baba. 

Köztudott, hogy a világ egyik leggazdagabb embere szereti a gyerekeket, vagy legalábbis szeret gyereket csinálni. Musknak ugyanis tizenegy gyereke van három különböző nőtől, korábban pedig olyan vádak is érték, miszerint megkérdezte a SpaceX egykori alkalmazottját, hogy megszülné-e a babáit.


A techvállalkozónak tehát nem kell azon aggódnia, hogy vele együtt kihal a vérvonala, az miatt viszont nagyon is nyugtalan Musk, hogy ha így megy tovább a dolog, kihalhat az emberiség. Erről a világ egyik legbefolyásosabb politikai elemzőcsoportjának, a Cato Intézetnek adott interjújában beszélt az üzletember.

Aggódom bizonyos egzisztenciális kockázatok miatt, például az alacsony születési ráta miatt, amely a legtöbb országban egyre csak gyorsul. Ez egyike azon dolgoknak, amit nem vesznek elég komolyan, pedig ha nincsenek emberek, nincs emberiség sem. Valahogy el kell készíteni őket. Úgy gondolom, hogy nagyon is aggódnunk kellene a születésszám ilyen mértékű csökkenése miatt”mondta Musk.

A nemzéspárti vállalkozó ezt követően a környezetvédelmi csoportok kapcsán fogalmazta meg a gondolatait. „Szerintem az egy rossz dolog a környezetvédelmi mozgalmakban, különösen a szélsőséges csoportokban, hogy kezdenek úgy tekinteni az emberekre, mint a pestisre a Föld felszínén. Alapvetően rossz dolognak tartják az emberiséget, és úgy vélik, hogy a Föld jobban járna, ha mi eltűnnénk” .

Musk egyébként nem téved abban, hogy a születésszám csökkenése kapcsán sok országban jogosan merül fel az aggodalom, a probléma súlyosságának mértéke azonban megosztja a szakértőket.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?