A Sims mindig is egyedül volt a piacon, és úgy tűnik, ez így is marad

Elkaszálták a Sims kihívójaként emlegetett Life by You-t, de ezen valójában nem nagyon lehet meglepődni. 

A Life by You, a Paradox Interactive fejlesztés alatt álló The Sims konkurense, de a cég hétfői bejelentése szerint törölve lett. Először 2023-ban lehetett hallani róla, és egész meggyőzőnek tűnt azzal, hogy az egész várost valós időben fogja szimulálni, töltőképernyők nélkül. A Paradox vezérigazgató-helyettese, Mattias Lilja fórumbejegyzése alapján azonban a játéknak volt néhány olyan problémája, amelyeket talán még a fejlesztésre szánt plusz idővel sem lehetett volna könnyen kijavítani.


„Néhány héttel ezelőtt úgy döntöttünk, hogy visszatartjuk az Early Access megjelenést, és újraértékeljük a Life by You-t, mivel még mindig úgy éreztük, hogy a játék néhány kulcsfontosságú területen hiányosságokat mutat” – írja Lilja. „Bár az időhosszabbítás egy lehetőség volt, de miután tartottunk egy ilyen szünetet, hogy szélesebb rálátást kapjunk a játékra, világossá vált számunkra, hogy a magabiztosnak érzett megjelenésig vezető út túl hosszú és bizonytalan.”

sims
Kép: The Verge

Lilja szerint a játéknak „számos erőssége volt”, de a cégnek be kellett vallania magának, hogy „amikor eljutunk egy olyan pontra, ahol úgy gondoljuk, a több idő sem visz elég közel egy olyan verzióhoz, amellyel elégedettek lennénk, akkor úgy gondoljuk, jobb, ha leállunk”. A játék eredeti korai hozzáférésű indulását 2023 szeptemberére tűzték ki, de azt 2024 márciusára, majd júniusára tolták, aztán májusban határozatlan időre elhalasztották.

Nem a Life by You csapata volt az egyetlen, amelyik megpróbált újragondolni egy The Sims játékot. Az egykori XCOM fejlesztők nemrég indították el a Midsummer Studios-t, hogy egy új, saját életszimulátort fejlesszenek. De az EA is keményen dolgozik újabb Sims játékon, egy új, Project Rene kódnevű, ingyenesen játszható címet fejlesztve.

 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.

Ezeket olvastad már?