A világ leggyorsabb internetével kevesebb mint egy másodperc alatt letölthetnéd a Netflix összes filmjét és sorozatát

A NICT csapata megdöntötte az internetsebesség világrekordját.

A japán információs és kommunikációs technológiáért felelős intézmény kutatói 402 terabit/másodperces adatátvitelt értek el, amivel új rekordot állítottak fel – számolt be a The Independent. Ez a sebesség nagyjából ötmilliószorosa az átlagos brit otthoni internet-sebességnek.


A kutatók szerint a rekord felállításához egy olyan rendszert alkottak meg, amely képes lefedni az optikai szálak összes átviteli sávját, miközben mindezek mellé különféle erősítési technológiákat is alkalmaz. A tudósok szerint az új módszer a jövőbeni távközlési hálózatokban is alkalmazható lesz.

Az Ofcom szerint az átlagos otthoni internet-sebesség az Egyesült Királyságban 2023-ban 69,4 megabit/másodperc volt, jelenleg pedig a leggyorsabb internetes adatátviteli sebesség 1,13 gigabit/másodperc.

A The Independent megjegyzi, hogy a 402 terabit/másodperces adatsebességgel nagyjából 12 500 filmet lehetne lehúzni a számítógépünkre egyetlen másodperc alatt – ez több mint háromszorosa a Netflixen jelenleg elérhető filmek és sorozatok számának.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?