Bár a Samsung negyedéves mérlege nem teljesen úgy alakult, ahogy az a vezetők várták, a dél-koreai vállalat továbbra sem lassít és hamarosan boltokba küldi a felső kategóriát képviselő táblagépét. Az újdonság a gyártó szerint az első olyan zöld robotos tablet, amely képes az asztali gépekkel felvenni a versenyt.

Szórakozásra és munkára egyaránt jó

A Galaxy Tab S4 mérete nagyjából az előd modellének felel meg, de a vékonyabb káva miatt nagyobb képernyőfelületet kapunk. A készüléket 10,5 hüvelykes Super AMOLED kijelzővel szerelték, ami 2560 x 1600 képpontos felbontással rendelkezik. A burkolat alá Qualcomm Snapdragon 835 processzort pakoltak; a rendszer 4 GB memóriával gazdálkodhat, míg az adatok számára 64 GB tárhelyet biztosított a gyártó.

A kamerából természetesen kettőt kapunk; 8 megapixeles előlapi, valamint 13 megapixel felbontású, autófókuszos hátlapi szenzor alkotják a kínálatot. A jobb és baloldali keretbe, két-két AKG hangszóró került, amelyek Dolby Atmos támogatással rendelkeznek. A készülék mellé, egy átdolgozott S-Pen is került, amely kényelmes és egészen finom adatbevitelt tesz lehetővé. A toll nem igényel töltést, s olyan funkciókat támogat, mint a Translate, Air Command, Screen-off Memo vagy Live Message. A táblagéphez opcionális billentyűzet (149 USD) is tartozik, aminek köszönhetően az újdonság valóban úgy viselkedik, akár egy PC.

A Galaxy Tab S4 kétféle változatban érkezik; a WiFi és LTE verziók egyaránt kompatibilisek a DeX-dokkolóval, ami lehetővé teszi független perifériák társítását, tovább növelve ezzel az asztali élményt. Mindkét eszköz 7300 mAh kapacitású akkumulátorral rendelkezik, ami egy töltéssel tizenhat órányi üzemidőt szavatol. A készülékek gyárilag Android Oreo rendszerrel érkeznek, amire a Samsung Experience felület került.