A Spotify felhasználók évek óta nyúzták a népszerű szolgáltatót, hogy tegye lehetővé az egyes zeneszámok letöltés nélküli használatát a telefonok ébresztő funkciójában…

Jó reggelt, kis gazdám!

Apróságnak tűnik, de több évre volt hozzá szükség, hogy a Google és Spotify megállapodjon, így az egyszerű hangjelzések mellett már a kedvenc dallamokra is ébredhetünk. Persze erre eddig is lehetőség volt, csak míg korábban a lejátszáshoz le kellett tölteni a kiválasztott nótát, addig most a Spotify kínálatában megtalálható összes szám a rendelkezésre áll. A szolgáltatás a prémium és ingyenes hallgatók számára is elérhető, ráadásként semmilyen korlátozás nem zavarja a válogatást.

Az újdonság használathoz legalább Android 5.0 operációs rendszerre, a legújabb Google Clock és Spotify alkalmazásra van szükség. Ezek birtokában egyszerűen össze kell kapcsolni az ébresztő funkciót a zeneszolgáltatónál regisztrált felhasználói fiókkal, s máris kapunk egy extra fület. Persze ezúttal sem maradunk ajánlások nélkül, hiszen a szolgáltató igyekszik az érdeklődési körünknek vagy a napszaknak megfelelő muzsikát előkotorni. A szolgáltatás egyelőre csak Android rendszereken érhető el.