A Huawei hamarosan bemutatkozó termékcsaládja, három készüléket (Mate 20, Mate 20 Lite és Mate 20 Pro) tartalmaz, amelyből egyértelműen a legutolsó, professzionális utótaggal illetett modell lesz a legérdekesebb…

Egyelőre csak zsákbamacska

A kínai gyártó zászlóshajó újdonsága kijelzőbe integrált ujjlenyomat-olvasótól, tripla szenzort dolgoztató hátoldali kamera-rendszertől, Kirin 980 csúcslapkától és Android P operációs rendszertől várja a sikert.

A HiSilicon Kirin 980 SoC a gyártó legfrissebb hét nanométer FinFET gyártás technológiára építkező megoldása, amely a hírek szerint húsz százalékkal nagyobb teljesítményt és negyven százalékkal jobb hatékonyságot szavatol a jelenleg futó generációhoz képest. A chipset várhatóan a berlini IFA kiállításon mutatkozik be, az eddig megszellőztetett adatok alapján a maximális órajel 2,8 GHz körül alakul, s erősebb GPU és megújult NPU is kerül a lapkára.

A Mate 20 Pro várhatóan 6,9 hüvelykes OLED kijelzőt kap, ugyanakkor a szenzorsziget léte nem megerősített és a 3,5 mm-es csatlakozóval kapcsolatban is ellentmondásos infók keringenek. Ami biztos, hogy a burkolat alatt 4200 mAh kapacitású akkumulátor terpeszkedik majd, ami támogatja a vezeték nélküli töltést, így a hátlap vélhetően üvegből készül.

A Mate 20 Pro a gyakorlatnak megfelelően több változatban kerülhet a boltokba, egyesek szerint az egyik változat 6 GB RAM/128 GB tárhely kiosztású lesz.