A Razer Phone szándékosan vagy sem, új trendet indított el, hiszen a készülék megjelenése óta az ASUS, Xiaomi és a Nubia is előállt a saját játékos telefonjával. A Razer úgy döntött felveszi a kesztyűt és még idén csattanós választ kíván adni a konkurenciának.

Egyről a kettőre

A Razer Phone a gyártó szerint nem dedikált eszköz, hanem egy olyan csúcshardverrel szerelt, nagy kijelzővel ellátott készülék, ami a játékosok igényeit is kielégíti. A készülék nem hibátlan, de azért szépen fogyott, s a hírek szerint készül az utód, amit a vállalat még karácsony előtt szeretne a boltokba küldeni. A formálódó újdonság esetében a célközönség teljesen egyértelmű, hiszen a Razer Phone 2 néven emlegetett készüléket, már kifejezetten a gamerek szájíze szerint igyekeznek összerakni.

Az információ nem légből kapott, ugyanis minderről Cheng Xiaoping beszélt a ChinaJoy 2018 rendezvényen. A Razer Global alelnöke azt is elhintette, hogy az újdonságban a Qualcomm csúcslapkája dolgozik majd, ami jelenlegi állás szerint ugyan a Snapdragon 845, ugyanakkor a Snapdragon 855 SoC is a kanyarban van, ami alaposan átrendezheti az erőviszonyokat.

Nagy kérdés ugyanakkor, hogy a hardveren kívül a fejlesztők mivel tudják még vonzóbbá tenni az újdonságot, ugyanis míg a hangszórók elhelyezését és 120 Hz-es képfrissítést pozitívan fogadták a felhasználók, addig a gyenge kamera és üzemidő sok bírálatot kapott.