Megvillantotta intelligens hangszóróját a Samsung

A Samsung Galaxy Home egy kifejezetten zsúfolt piacra teszi be a lábát, ugyanakkor a Bixby alapú hangszórónak, egyértelműen helye lehet az Apple HomePod, Google Home és Amazon Echo által uralt vonalon.


Új versenyző állt rajtvonalra

A Samsung álláspontja szerint, egy intelligens hangszórónak jól kell kinéznie és csodálatosan kell szólnia. Az előbbit első pillantásra sikerült teljesíteni, mert a három lábon álló, tojásdad készülék egészen kellemes látványt nyújt. A kiemelkedő hangminőségről a Harman AKG technológiája felel, ami a gyártó szerint szintén megugrotta az elvárásokat, de ezt egyelőre nem tudjuk megerősíteni. A készülék sík tetején fizikai vezérlőgombok kaptak helyet, amit a hangutasításoknak engedelmeskedő rendszert egészít ki.

A Galaxy Home az utóbbi időben sokat polírozott Bixby asszisztenst használja, amely mindazon feladatok elvégzésére alkalmas, amit a telefonok esetében megszokhattunk. Nagy kérdés, hogy mindez a komoly lépéselőnyt kiharcoló Amazon Echo ellenében mennyire lesz elég?

A tökéletes hangfelismerés érdekében a készüléket nyolc, kiemelkedően érzékeny mikrofonnal szerelték, hogy a rendszer a távolabb elhangzott parancsoknak is eleget tudjon tenni. A Galaxy Home a tervek szerint, több hangszórós rendszerek központi egységeként is szerephez juthat, szabályozva azok működését és a Spotify-val kötött megállapodás értelmében a streaming is megoldott lesz. Az újdonságról a novemberi (San Francisco) fejlesztői konferencián árulnak el ennél többet.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ford

Ford

24 éve foglalkozik tech-újságírással a kedvenc területe az audió-videó, az okosotthon és a mobiltechnológia.

Ezeket olvastad már?