Két újdonságot állított színpadra a Lenovo

A mindkét Lenovo ThinkPad modellt munkára tervezték, de amíg a P1 pillekönnyű, kényelmesen hordozható darab, addig a P72 masszív, asztali gépek kiváltására is alkalmas eszköz lett. Mindkét gépet nyolcadik generációs Intel processzorokkal, valamint Nvidia Quadro videokártyákkal szerelték.


Egy könnyű…

A ThinkPad P1 tömege alig haladja meg a másfél kilogrammot, kifejezetten karcsú gépről van szó. Az eszközbe 15,6 hüvelykes IPS kijelző került, amely opcionálisan 4K felbontású, érintésérzékeny panelre váltható. A processzorok tekintetben elég nagy a szórás, mert a nyolcadik generációt képviselő Intel Core i5, Core i7 és Core i9 mellett, további alternatívákat is kínál a gyártó.

A grafikus meghajtók Nvidia Quadro P1000 és P2000 modellek lehetnek, míg a rendszer legfeljebb 64 GB memóriával gazdálkodhat. Utóbbi esetében a gyártó lehetőséget biztosít a bővítésre, így az előbb említett korlátozás figyelembe vétele mellett módosítható a kiosztás. Az adatok számára két darab, változó kapacitású PCI-E NVMe SSD kérhető a gépbe. Hálózati kapcsolatok és konnektorok tekintetében az 1950 dolláros alapáron rajtoló apróság hozza a kötelezőt.

… és egy nehézsúlyú induló

A ThinkPad P72 (1800 dollártól) lényegesen molettebb darab. A panel 17,3 hüvelyk, ami egy 25,9 milliméter vastag, 3,4 kilogrammos házban kapott helyet. Ez a készülék is rendelhető a Full HD mellett 4K kijelzővel, processzorok tekintetében is megegyezik a kínálat, ugyanakkor a videokártya Quadro P5200 típusjelzésű modell, s a memória kapacitás is megduplázódott.

A magasabb burkolat alá a kisebb modell kapcsán említett tárolók helyére 2,5 hüvelykes SATA HDD (SSD) is pakolható, de igény esetén alacsonyabb profilú Optane meghajtóval is megvásárolható a készülék. Hálózati elérés és csatlakozók tekintetében ezúttal sem lehet panasz, mindent megkapunk ami a legújabb gépek sajátja.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ford

Ford

24 éve foglalkozik tech-újságírással a kedvenc területe az audió-videó, az okosotthon és a mobiltechnológia.

Ezeket olvastad már?