A Philips nyár elején jelentette be, hogy együttműködési megállapodást írt alá a Bowers & Wilkins vállalattal. A partnerség természetesen a tévék hangminőségének javítását célozza, ennek első gyümölcse mutatkozik be hamarosan.

Látvány és hang csúcsra járatva

A Philips OLED903 készülék tükröződésgátló bevonattal ellátott, 65 hüvelykes panelt kapott. A készülék második generációs P5 Picture Perfect Processing Engine technológiát használ, aminek célja többek között az SDR tartalmak minőségének növelése. Az újdonság természetesen megkapta a felhasználókat megosztó Ambilight eljárást, ami a gyártó szerint kifejezetten hangulatos és plusz élményt kínál.

A tévébe integrált Bowers & Wilkins hangprojektor került, ami a gyártó szerint elősegíti, hogy a tökéletes képhez, csúcsminőségű hangélmény társuljon. A rendszer az infók szerint négy meghajtót dolgoztat, ezek egy akusztikusan transzparens hangszórórács mögött lapulnak. Az elegáns megjelenésről a KVADRAT által előállított szövet gondoskodik. A hangprojektort új referencia-szabványos hangrendszerként jellemzik, miután a készülék a hónap végén megrendezésre kerülő IFA2018 kiállítás egyik attrakciója lesz, már nem kell sokat várni arra, hogy kiderüljön mit takar ez valójában.

A készülék Android rendszerre építkezik, Google Assistant és Amazon Alexa támogatással rendelkezik. Egy későbbre tervezett frissítés után a hangvezérlés előnyei is élvezhetők lesznek, míg a vezérlést egyedi formájú távkapcsolóra bízták. A Philips OLED903 televízió forgalmazása októberben kezdődik.