A Pixel 2XL újabb hibája láttán, még a tapasztalt mérnökök is csak a fejüket vakargatják és találgatnak, egyelőre képtelenek kideríteni, hogy mi lehet az oka az extrém lassulásnak.

Egyelőre nem túl rózsás a helyzet

A PIXEL 2XL készülékek nem először borzolják a kedélyeket, ugyanis tavaly a P-OLED kijelző beégése okozott problémát, majd az egyébként hasznos polarizálásról derült ki, hogy nem az igazi. Utóbbira úgy derült fény, hogy egyre több felhasználó mesélt kékes elszíneződésről, ami akkor jelentkezett, ha nem tökéletesen szemből nézték a képernyőt.

A Pixel telefonokat sokan azért kedvelik, mert sűrűn frissítik őket és a Google legújabb fejlesztéseit is elsőként kapják meg. Ennek fényében persze még ironikusabb, hogy az elmúlt időszak meghibásodásait, nagy mértékben a frissítések okozták. A legújabb mizéria a közelmúltban bontakozott ki, ugyanis az eszközök tulajdonosai olyan mértékű lassulásról számoltak be, amely alkalmanként a készülék használatát is lehetetlenné tette. A jelenség az alkalmazásokat és az animációkat is érinti, de olyan is előfordult, hogy tíz másodperc kellett a rendszernek a kamera megnyitásához.

Vannak olyan hírek, miszerint a Google három lehetséges magyarázatot is talált a problémára, ezt azonban egyelőre hivatalosan nem erősítették meg. A felhasználók közben várnak és bíznak a gyors segítségben.