Kalandoroknak készítette újdonságát a Casio

A Casio WSD-F30 a Pro Trek Smart Outdoor Watch sorozat legújabb darabja. Az óra méretét a visszajelzések alapján mérsékelték, ezen felül javított funkciók és izmosabb akkumulátor kerültek a kalapba.


Minden, ami a kalandhoz kell

A WSD-F30 az elődhöz hasonlóan, elsősorban az aktív életmódot kedvelők számára készült, számos olyan szolgáltatást kínál, ami pl. egy kiadós túrázás során jól jöhet. A készülék a korábbi modellhez képest visszafogottabb méretű, egy színes (OLED) és monokróm (LCD) kijelzőt kapott. A monokróm kijelző a korábbi gyakorlattal szemben, már nem csupán az időt, hanem az aktuális nyomást és magasságot, vagy az iránytűt is képes megjeleníteni.

A felhasználási területnek megfelelően az óra megfelel a MIL-STD-810G katonai szabványnak, azaz jól viseli a mostoha bánásmódot, s természetesen vízálló, öt bar nyomásnak képes ellenállni. Az akkumulátor élettartamára is nagy hangsúlyt fektetett a gyártó, egy új algoritmus a választott üzemmódnak megfelelően felügyeli a tevékenységeket és szabályozza az energiaellátást.

Normál használat esetén másfél napos üzemidőre lehet számítani, kiterjesztett módban (GPS funkció bekapcsolva, WiFi és Bluetooth ki) ez három napra növelhető, míg a kizárólag monokróm kijelzőt használó (Multi-Timepiece) módban, akár négy hetet is el lehet bóklászni, két töltés között.

A Casio újdonságai előre láthatóan jövő év elején kerülnek a boltokba, de a fogyasztói ár egyelőre nem ismert.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ford

Ford

24 éve foglalkozik tech-újságírással a kedvenc területe az audió-videó, az okosotthon és a mobiltechnológia.
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?