A Samsung is elkezdett nagyban játszani

A Samsung a várakozásoknak megfelelően bemutatta Q900R 8K tévéjét, amely az első olyan 8K felbontású QLED készülék, ami kereskedelmi forgalomba is kerül.


Csúcsra járatott kép és hangminőség

A SAMSUNG Q900R televízió probléma nélkül kezeli a HDR10+ tartalmakat. A készülék megkapta a gyártó által kidolgozott Direct Full Array Elite technológiát, ami egyedileg vezérelhető csoportokra osztott, fénykibocsátó diódákat dolgoztat. A tévé száz százalékos színtér lefedettséget kínál, s 4000 nites maximális fényerő megjelenítésére képes.

A 8K AI Upscaling elnevezésű technológia képes felskálázni a gyengébb minőségű tartalmakat. Az eljárásért felelős processzort tanulékony mesterséges intelligencia vezérli, ami egy folyamatosan bővülő adatbázis alapján összeveti a hasonló tartalmak, alacsony és magasabb felbontású változatait. A készülék képes azonosítani a csatlakoztatott eszközöket, így a megjelenített kép minőségét, nem befolyásolja az éppen használatban lévő forrás.

A látvány mellett a gyártó a hangélményre és a kényelmi funkciókra is komoly figyelmet fordított. A hangoptimalizáló funkció a metaadatok azonosításával és folyamatos elemzésével, tartalomnak megfelelően módosítja a hangzást.

A készülék rendelkezik Ambient móddal, amely lehetővé teszi, hogy a tévé kikapcsolt állapotban pl. releváns (időjárás, hírek) információkat jelenítsen meg, vagy csak simuljon bele a környezetébe. Az egyedi csatlakozás (One Invisible Connection), egyetlen zsinórban egyesíti az optikai és tápkábeleket, így a tévé szabadabban elhelyezhető a térben.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ford

Ford

24 éve foglalkozik tech-újságírással a kedvenc területe az audió-videó, az okosotthon és a mobiltechnológia.
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?