A VIVO V11 első körben Thaiföldön és Indiában próbál szerencsét, de a hírek szerint a nemzetközi piacot sem kerüli el. Az árak és a megjelenés pontos ideje, egyelőre nem ismertek.

Kire hasonlít ez a gyerek?

A telefonba, egy 6,41 hüvelykes, Super AMOLED kijelző került, amely 1080 x 2340 képpont felbontásra képes. A képernyő a P3 színskála 99,5 százalékát lefedi, nagy kontrasztot és korrekt látószöget kínál. A kijelzőt határoló keret egészen vékony, felül az OPPO F9 telefonról ismerős szenzorsziget kapott helyet. Míg az Oppo ezt a részt Waterdrop Screen elnevezéssel illeti, addig a Vivo Halo Fullview Display néven hivatkozik a saját megoldására. A forma ezúttal talán kicsit más, nem annyira szögletes a bemetszés és a kamera lencséjét is közelebb pakolták a peremhez.

Az üveggel borított műanyag burkolat alatt Snapdragon 660 lapka bujkál, míg a grafikus feladatokat Adreno 512 GPU látja el. A rendszer felügyelete alá 6 GB RAM került, adattárolásra 128 GB hely jutott; utóbbit legfeljebb 256 GB méretű microSD kártyával lehet bővíteni. A készülék elejére 25 megapixeles (f/2.0) HDR kamerát pakoltak, míg a hátoldalon 12 + 5 megapixeles rendszer található. Az ujjlenyomat-érzékelő a kijelzőbe került, így kicsit lassabban működik, ám azoknál sokkal kényelmesebben használható.

A készülékbe kétsávos WiFi, Bluetooth 5.0, A-GPS és FM rádió került, kapunk 3,5 mm-es aljzatot, ugyanakkor USB-C konnektor helyett, be kell érni USB 2.0 csatlakozóval. A telefont 3400 mAh kapacitású telep látja el energiával, ami támogatja a VOOC Flash Charge technológiát. Az Android 8.1 rendszerre ezúttal a gyártó Funtouch OS 4.5 fantázianevű felülete került.