Az OPPO újdonsága mesterséges intelligenciát is bevető kamerákat dolgoztat, korrekt hardveres jellemzőkkel rendelkezik, meglepően jó képarányt kínál és megkapta a hatodik generációs Gorilla üveget.

Fiatalos és lendületes

A három vidám színben elérhető OPPO F9 telefon 6,2 hüvelykes LTPS TFT kijelzőt kapott. A panel 2340 × 1080 képpont felbontással rendelkezik és 16,7 millió szín megjelenítésére képes. A 19,5:9 képaránnyal rendelkező kijelzőt a legújabb Gorilla üveg borítja, ami a kisebb zuhanásokból fakadó sérülésektől is képes védelmet biztosítani. A készülék formás V alakú szenzorszigetet kapott, ami még azoknak is bejöhet, akik alapból gyűlölik az új trendet.

Az apró bevágás közepén, egy 25 megapixeles (f/2) kamera feszít; az egység hardveres HDR-támogatást kapott, így a fényviszonyoktól függetlenül éles és természetes képet kapunk. A hátlap bal felső sarkában, egy 16 + 2 megapixeles páros lapul, ami közül a nagyobbik érzékelő f/1.8 apertúrával rendelkezik, míg a kisebbik szenzornak a mélység érzékelésében van szerepe. A rendszer munkáját LED villanófény segíti.

A különleges fényezésű burkolat alatt MediaTek Helio P60 kapott helyet a grafikus feladatokért ARM Mali-G72 GPU felel. A telefon 4/64 GB és 6/64 GB kiosztásban vásárolható meg. A 3500 mAh kapacitású akkumulátor támogatja a saját fejlesztésű VOOC gyorstöltő technológiát, aminek köszönhetően öt perc etetés után, két órán keresztül használható a telefon.

A készülék intelligens akkumulátorkezelő rendszert használ, amely figyeli a felhasználói szokásokat és bezárja a nem használt alkalmazásokat. Az újdonság Android 8.1 alapokra építkező ColorOS 5.2 rendszert futtat, míg a készülék biztonságáért a hátoldalon elhelyezett ujjlenyomat-érzékelő felel.