A VIVO X23 jöttét kicsit korábbi időpontra vártuk, de végül csak befutott a készülék, amely alapvetően a korábban megszellőztetett jellemzőkkel rendelkezik.

Fantomok az éjszakában

A telefon előlapját szinte teljes egészében a 6,41 hüvelykes, FullHD+ felbontást kínáló AMOLED kijelző foglalja el. A homogenitást csupán az aprócska, csepp alakú szenzorsziget töri meg. A burkolat alatt Snapdragon 670 chipset található, ami nyolc processzormagot és Adreno 615 grafikus vezérlőt jelent. Az operatív memória 8 GB, míg a microSD kártyával megduplázható tárhely 128 GB.

A készülék elejére, egy 12 megapixeles kamera került, míg a hátoldalra 12 (f/1.8) és 13 megapixeles (f/2.4) párost pakoltak a mérnökök. Utóbbi egység 125 fokos ultra-széles látószöget kínál. Kapunk aptX kódeket használó Bluetooth 5.0 technológiát, kétsávos WiFi-t, A-GPS és GLONASS helymeghatározást és FM rádiót. Érdekes, hogy a gyorstöltést támogató, 3400 mAh kapacitású telepet, ezúttal is csak microUSB 2.0 csatlakozón keresztül etethetjük. A telefonra Android 8.1 alapokra húzott Funtouch OS 4.5 felület került. A biztonságról kijelzőbe integrált ujjlenyomat-szenzor és arcfelismerés gondoskodik.

A VIVO X23 három színváltozatban (Phantom Purple, Phantom Red és Magic Night) kerül forgalomba és szeptember közepétől vásárolható meg 440 dolláros induló áron.