A MagicScroll a Queen’s University Human Media laboratóriumában készült. A feltekerhető megjelenítővel ellátott eszközt, bevallottan az ősi tekercsek inspirálták, amiket kényelmesen lehetett használni a hosszabb szövegek böngészéséhez.

Ígéretes próbálkozás

A készülék, egy 7,5 hüvelykes 2K felbontású kijelzővel rendelkezik, amit 3D nyomtatással készített henger köré tekertek. A henger belsejében a működéshez szükséges elektronika kapott helyet; a kijelző mozgatását a henger két végére szerelt kerékkel oldották meg. Az egyszerű szöveges információk a képernyő gördítésével érhetők el, ugyanakkor a megjelenítő könnyedén kihúzható, s ilyen állapotban táblagépként használható. A kinyitott felület videózásra, szöveges üzeneteket küldésére alkalmas, de ebben az állapotban térképként is bevethető az eszköz.

A MagicScroll kifejezetten könnyű, kihúzva is kényelmesen megtartható, míg összezárt állapotban telefonként, diktafonként vagy mutatóeszközként is funkcionálhat. Dr. Roel Vertegaal, a Human-Computer Interaction professzora és a Human Media laboratórium vezetője elmondta, hogy a következő lépésként szeretnék megoldani a stylus támogatást, aminek segítségével a dokumentumokat, akár jegyzetekkel is el lehet majd látni.