Itthon is kapható a Samsung QLED 8K tévéje

A 8K tévézés élménye hazánkban is megtapasztalható, ugyanis a Samsung Q900R QLED 8K készülék az itthoni forgalmazók kínálatába is bekerült. Akik 2018. szeptember 21-e és október 14-e között előjegyeznek a tévére ajándékot is kapnak a rendelésük mellé.


A lehetőség adott

A három (65, 75 és 85 colos) képernyőméretben megvásárolható Samsung QLED 8K tévé képmegjelenítése, jelenleg az egyik legpontosabb és realisztikusabb a piacon. A termékcsaládhoz tartozó készülékek a 4K UHD tévékhez viszonyítva négyszer, míg az FHD+ tévékkel összevetve tizenhatszor több RGB ponttal rendelkeznek. A Q900R típusjelzésű televíziók HDR 10+ szabványra építkező QHDR 8K technológiát használnak a tartalmak élethű megjelenítéséhez.

Bár a 8K tartalmak egyelőre még kevéssé elterjedtek, ez nem jelent akadályt, ugyanis a tévéket saját fejlesztésű, mesterséges intelligencián alapuló felskálázási technológiával ruházták fel. A Quantum Processor képes felismerni és 8K minőségre javítani a képet, annak forrásától teljesen függetlenül. A felhasználók internetes tartalomszolgáltatókon keresztül, csatlakoztatott eszközök segítségével vagy telefon képének kivetítésével is élvezhetik a tartalmakat.

Akik az előrendelési időszakon belül előjegyzik a készüléket, gazdagabbak lehetnek, egy Dolby Atmos és DTS: X hangformátumok lejátszására alkalmas hangprojektorral. A HW-N950/EN típusjelzésű prémium soundbar a Samsung és a Harman Kardon közös fejlesztése.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ford

Ford

24 éve foglalkozik tech-újságírással a kedvenc területe az audió-videó, az okosotthon és a mobiltechnológia.

Ezeket olvastad már?