Ötven éve jelent meg a The Beatles – The White Album, ami a csapat egyetlen eredeti dupla albuma. A jeles évforduló előtt a Pro-ject Audio és a Universal Music egy limitált, hófehér lemezjátszóval, valamint egy különleges kiadvánnyal tiszteleg.

Rajongóknak kötelező!

A The White Album-ként is emlegetett dupla korong 1968. november 22-én jelent meg a szigetországban. Az album egyik különlegessége, hogy mind a négy zenésztől tartalmazott dalokat, amelyek mintegy előre vetítették a későbbi szólólemezek stílusát. A minimalista lemezborítót Richard Hamilton, egy neves pop-art művész tervezte. A kiadvány producere George Martin volt, aki nem volt elragadtatva az albumtól, de hiába kérlelte a fiúkat, azok nem voltak hajlandóak változtatni a koncepción.

Az osztrák Pro-Ject Audio nem először készít Beatles-ihletésű lemezjátszót, tavaly például a Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club stúdiólemez előtt hajtottak fejet, egy különleges formájú készülékkel. A forma ezúttal hagyományos, a hangsúly inkább a külsőségekre került, de persze a hangminőséget sem tévesztették szem elől. A minden ízében fehér lemezjátszó a 2Xperience mintájára épült; a korlátozott példányszámban gyártott készülék festése az ikonikus borítót imitálja.

A rajongóknak és gyűjtőknek jó hír lehet, hogy a Universal Music újra kiadja az albumot, aminek hanganyagát az eredeti master felvételek alapján keverték újra. A kiadó 180 grammos hanglemezzel, korábban nem kiadott anyagokkal, 5.1 Blu-ray lemezzel és hat CD-ből álló gyűjteménnyel tiszteleg a legendás formáció előtt. A kiadvány november 9-én kerül a boltokba.