Az Alcatel 3T 8 tablet hardveresen elég visszafogott, ezért inkább hétköznapi tartalomfogyasztásra, illetve a gyerekbarát funkciók miatt a csemeték lekötésére alkalmas.

Teljesítmény helyett funkcionalitás

Az Alcatel újdonsága először az IFA szakkiállításon hallatott magáról először, azonban a forgalmazásra csak most kerítettek sort. A készülékre 8 hüvelykes IPS LCD (1200×800 képpontos felbontás) kijelző került, amit vastag keretek közé szorítottak. A szemre káros kék fény EyeCare módban szűrhető, ami ráadásként mindig az éppen optimális fényerőt biztosítja.

Az egyszerű matt burkolat alatt négy magos (1,5 GHz) processzor dolgozik, mindössze 2 GB RAM társaságában. Az adatok számára 16 GB helyet biztosítottak, amely legfeljebb 128 GB-os microSD kártyával bővíthető. A beépített 4080 mAh kapacitású akkumulátor, hozzávetőleg nyolc órányi videózást engedélyez. A készülék elöl-hátul 5 megapixeles kamerát visel.

Az LTE-képes eszköz számos előtelepített alkalmazást kínál. A Kids Mode lehetővé teszi a szülők számára, hogy blokkoljanak egyes oldalakat, vagy időbeli korlátokat szabjanak gyermeküknek. Az alkalmazás a rendszer által biztosított szolgáltatás mellett, extra biztosítékot nyújt. Az eszköz az exkluzív CloserTV alkalmazást is megkapta, amely egyformán kezeli a tévé és streaming szolgáltatásokat, így nincs szükség a különböző alkalmazások közötti váltásra. Az Alcatel 3T 8 forgalmazása október 12-én kezdődik.