Elkészült az Insta360 One X kamera

Az Insta360 One X kamera közvetlen utódja az egy éve bemutatott One elnevezésű eszköznek, amely tudott néhány ügyes trükköt, s aminek stabilizálás tekintetében kevés versenytársa akadt.


Akció indul!

Bár a kamera felépítése és az alapvető funkciók nem változtak az újdonságnak számos olyan tulajdonága van, ami egyértelműen jelzi a generációváltást. Az Insta360 One X természetesen 360 fokos rögzítésre képes, kicsit méretesebb és szögletesebb lett. Az alapvető információkról (töltöttség, felbontás, hálózati kapcsolat, felvétel ideje) aprócska kijelző tájékoztat. A Bluetooth mellett 5,8 GHz-es WiFi is csomagba került, ami lényegesen gyorsabb adatátvitelt tesz lehetővé.

A kamerára 18 megapixeles érzékelők kerültek, amely ugyan visszalépés a korábbi 24 megapixeles szenzor után, azonban a pixelek mérete nagyobb, így az általános képminőség javult. Mozgóképek 5,7K (30 fps), 4K (50 fps) és 3K (100 fps) felbontásban rögzíthetők, bónuszként van HDR támogatás, s továbbra is kapunk RAW módot. A kamera számos felvételi módot (Bullet Time, Slow Motion, Time Shift) támogat, amelyek segítségével látványos filmek készíthetők.

Az eszköz külön burkolat nélkül öt méterig meríthető vízbe, míg védelemmel ellátva harminc méteres mélységbe is lehet vele kalandozni. A cserélhető 1200 mAh kapacitású akkumulátor egy óra non-stop videózást tesz lehetővé. Rossz hír, hogy a kamera csak iOS rendszerű eszközökkel kompatibilis, így a robotos kalandorok most hoppon maradtak. Az Insta360 One X forgalmazása megkezdődött, 460 eurót kell érte kifizetni.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ford

Ford

24 éve foglalkozik tech-újságírással a kedvenc területe az audió-videó, az okosotthon és a mobiltechnológia.

Ezeket olvastad már?