Az Oppo K1 telefon erőssége a nagyméretű kijelzőn kívül az előlapi ujjlenyomat-szkenner. Ezen felül nem különösebben izgalmas a gyártó középkategóriás újdonsága.

Egy cseppet ismerős

Az Oppo K1 a közelmúltban bemutatott modellek formanyelvét kínálja, ránézésre mintha az Oppo F9 készüléket tapsolták volna vissza. A 6,4 hüvelykes Super AMOLED kijelző szinte teljesen elfoglalja az előlapot, csupán a csepp formájú szenzorsziget töri meg a homogenitást, amire egy 25 megapixeles (f/2.0) kamerát pakoltak a mérnökök. A készülék gyomrában Snapdragon 660 chipset lapít, ami mellé 4/6 GB operatív memória és 64 GB méretű tárhely jutott.

A hátlapra 16+2 megapixeles kamera került, amelyek munkáját mesterséges intelligencia támogatja. A készüléket 3500 mAh kapacitású telep tartja életben, van intelligens akkumulátorkezelő rendszer, ami felügyeli a felhasználói szokásokat és bezárja a használaton kívüli alkalmazásokat. A telefon Android 8.1 alapokra húzott ColorOS 5.2 rendszert futtat, míg a védelemről a kijelzőbe integrált ujjlenyomat-olvasó gondoskodik.